„Doar un lucru m-a supărat: nu mi-a dedicat o poezie”. Arina Spătaru răspunde acuzațiilor lui Cavcaliuc
Full Article 3 minutes read

„Doar un lucru m-a supărat: nu mi-a dedicat o poezie”. Arina Spătaru răspunde acuzațiilor lui Cavcaliuc

Deputata Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Arina Spătaru a venit cu o reacție după ce liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc a acuzat-o de trafic de influență, abuz de serviciu și exces de serviciu și a cerut procurorului general să solicite ridicarea imunității sale parlamentare. Parlamentara a respins acuzațiile.

Într-o declarație publicată pe site-ul său, parlamentara a respins toate acuzațiile lansate de către Gheorghe Cavcaliuc, lider PACE:

„1. Nu cunosc cine-i procurorul din Sîngerei, nu am relații cu el, nici de familie, nici din tinerețe;

2. Liceul meu din Bălți, pe care l-am absolvit este Mihai Eminescu și Alecu Russo este Universitatea de Stat din Bălți, la care am finalizat studiile de master în 2018 (Facultatea de Economie);

3. Președintele OT Bălți a Platformei DA este colegul meu, Valeriu Tăbîrță;

4. Demersul meu oficial către Procurorul General, pe care l-am făcut ieri dimineață și care este plasat pe site-ul meu arinaspataru.md, este unicul instrument prin care am comunicat cu instituția Procuraturii în vederea elucidării tuturor faptelor care au dus la traumele colegului meu, Tudor Tutunaru;

5. Renumita postare, scrisă la 15:16, a fost bazată pe informația publică și faptul că i-am menționat pe Balan și Straciuc demonstrează că îi cunosc din mai multe plângeri pe care le-am primit de la locutorii orașelor Bălți și Sîngerei pe acțiunile lor, cel puțin imorale;

6. Videoul, cu care așa de mult triumfa Cavcaliuc și paceFASCIȘTII lui pe data de 6 aprilie seara, demonstrează cu lux de amănunte că cei care l-au atacat pe colegul meu, Tudor Tutunaru, i-au provocat INTENȚIONAT vătămare corporală și era evident că procurorii trebuie să vină după ei ca să clarifice toate circumstanțele”.

„Doar un lucru m-a supărat în parapraxisul lui Cavcaliuc: nu mi-a dedicat o poezie. Poate, în cazul dat, era mai reușită”, a conchis deputata Platformei DA.

Reacția vine după ce, în cadrul unei conferințe de presă din 8 aprilie, președintele PACE a declarat că dosarul penal în care este vizat colegul său de partid a fost pornit ilegal și la comandă politică. Cavcaliuc a solicitat Procuraturii Generale să ceară ridicarea imunității parlamentare a deputatei Arina Spătaru, pe care a acuzat-o de trafic de influență, abuz de serviciu și exces de serviciu.

***

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, Tudor Balan, după ce acesta l-a stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, pentru că s-a vaccinat anti-Covid, fără să facă parte din categoriile cu prioritate.

Tudor Tutunaru este internat la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Într-un răspuns pentru NM, reprezentanții Procuraturii Generale au menționat că investighează cazul, inclusiv declarația liderului Pace Gheroghe Cavcaliuc, care a declarat că „așa vor păți toți funcționarii care vor face abuz de funcția lor și se vor vaccina înaintea medicilor, bătrânilor și a poporului”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: