(DOC) Birouri de deputat în clădirea Aeroportului. PAS cere Procuraturii să investigheze dacă au fost comise abuzuri
Full Article 3 minutes read

(DOC) Birouri de deputat în clădirea Aeroportului. PAS cere Procuraturii să investigheze dacă au fost comise abuzuri

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a depus o sesizare la Procuratura Generală, după ce în presă au apărut informații că câțiva deputați ai Partidului „ȘOR” ar fi beneficiat de favoruri, inclusiv birouri în blocul administrativ al Aeroportului. Parlamentarul cere procurorilor să investigheze dacă au existat fapte de corupție.

„În aceste zile am văzut cu toții materialele din presă care au relatat despre câțiva deputați ai grupării ȘOR care au beneficiat de mai multe favoruri, inclusiv birouri în blocul administrativ al Aeroportului, în care își avea sediul compania Avia Invest, controlată de deputatul fugar Ilan Șor. La fel, nu este clar până la moment care sunt sumele achitate de deputații ȘOR pentru chiria/locațiunea birourilor din blocul administrativ al aeroportului, sursa veniturilor pentru achitarea acestor birouri și dacă aceste sume au fost reflectate în declarația de avere și interese personale”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

În acest context, Radu Marian a anunțat că a depus, pe 6 aprilie, o sesizare la Procuratura Generală pentru a investiga dacă membrii formațiunii „ȘOR” nu ar fi comis abuz în serviciu.

(DOC) Birouri de deputat în clădirea Aeroportului. PAS cere Procuraturii să investigheze dacă au fost comise abuzuri

Telegram/Radu Marian

(DOC) Birouri de deputat în clădirea Aeroportului. PAS cere Procuraturii să investigheze dacă au fost comise abuzuri

Telegram/Radu Marian

 

Amintim că, pe 28 martie 2023, autoritățile au finalizat procedura de transferare a dreptului de proprietate de la concesionarul Avia Invest către stat.

Pe 3 aprilie, președinta Maia Sandu a solicitat instituțiilor statului ca neregulile depistate la Aeroportul Chișinău să fie documentate. La fel, șefa statului a cerut să fie revizuită taxa de 9 euro per pasager „în sensul reducerii maxime a acestei taxe”. Declarațiile au fost făcute de Maia Sandu, la Aeroportul Internațional Chișinău. „În 2013, prin tranzacții mincinoase, Șor, susținut de Plahotniuc, a furat de la cetățeni Aeroportul Internațional Chișinău luându-l în concesiune pentru 49 de ani. Ca urmare a acestei scheme, statul, adică noi, cetățenii, am pierdut venituri în valoare de 1,6 miliarde de lei’, a comunicat președinta.

Ulterior, administratorul adjunct al întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău declara că în prezent are loc procesul de transmitere a bunurilor, aflate anterior în gestiunea Avia Invest, în proprietatea statului. El a menționat că automobilele care prestează servicii VIP pentru pasagerii Aeroportului trebuie și ele transmise statului. „Am considerat de cuviință că toate bunurile aflate în gestiunea SRL Avia Invest, concesionarului, trebuie să fie transmise întreprinderii de stat”, a comunicat reprezentantul întreprinderii.

Compania Avia Invest a făcut apel la administrația întreprinderii „să aibă bunul simț, să nu sperie sau să inducă în eroare pasagerii și companiile aeriene cu declarații nefondate”. În același timp compania a declarat că „președintele Sandu nu a fost informată corect și de fapt cifra de 1,6 miliarde de lei nu este o pierdere la bugetul de stat, dar un venit la bugetul de stat”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: