(DOC) Comandantul brigăzii Fulger Ion Bucliș va fi verificat de ANI: ce a constatat instituția 
Full Article 2 minutes read

(DOC) Comandantul brigăzii Fulger Ion Bucliș va fi verificat de ANI: ce a constatat instituția 

Comandantul Brigăzii „Fulger” va fi verificat dacă a respectat regimul juridic al declarării averilor și a intereselor personale. Pe numele acestuia a fost depusă o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Instituția, studiind cazul, a constatat „bănuiala rezonabilă de încălcare a regimului juridic al declarării averilor și intereselor personale”. Astfel s-a decis inițierea unui control. 

Pe numele comandantului Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, Ion Bucliș, comisar-șef, a fost înregistrată o sesizare la ANI.

Potrivit notei, Bucliș pe parcursul anilor fiscali 2020-2022 a obținut cu drept de proprietate mai multe bunuri imobile, precum și cadouri sub formă de mijloace financiare impunătoare.

La fel, pe parcursul anului 2022, familia Bucliș a obținut un venit din înstrăinarea activităților, servicii spălătorie auto, în sumă de 40.000 euro, societate care nu se regăsește în declarațiile depuse anterior de către subiectul declarării.

„Analizând informațiile din sesizare, datele generate de către sistemele Informaționale, coroborându-le cu normele de drept material enunțate supra, în raport cu cazul sesizat, se constată bănuiala rezonabilă de încălcare a regimului juridic al declarării averilor și intereselor personale în partea dlui Bucliș Ion”, au menționat reprezentanții Autorității.

Astfel s-a decis finalizarea etapei verificării prealabile a sesizării și emiterea unui proces-verbal pentru inițierea controlului privind respectarea regimului juridic al declarării averilor și a intereselor personale în privința lui Bucliș.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: