DOC Curtea de Apel Comrat a suspendat decizia deputaților din Găgăuzia, privind panglica Sf. Gheorghe
Full Article 2 minutes read

DOC Curtea de Apel Comrat a suspendat decizia deputaților din Găgăuzia, privind panglica Sf. Gheorghe

Curtea de Apel Comrat a suspendat decizia Adunării Populare a Găgăuziei din 29 aprilie, prin care pe teritoriul autonomiei era permisă purtarea panglicii Sf. Gheorghe. Hotărârea a fost publicată pe 5 mai. 

Hotărârea este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 15 zile.

Amintim că, în Găgăuzia, a fost aprobată purtarea panglicii Sf. Gheoghe, prin decizia Adunării Populare, iar ulterior și a bașcanului Irina Vlah. Aceasta a publicat un comentariu pe 5 mai, în care susține că autoritățile au greșit atunci când au adoptat decizia de a interzice panglica Sf. Gheorghe.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a precizat că vor fi aplicate amenzi pentru persoanele care nu se vor conforma, întrucât legea adoptată la nivel național prevalează în fața celei adoptate de legislativul local.

Persoanele fizice care poartă astfel de însemne pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. În privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: