DOC Gazprom își va primi astăzi banii de la Moldovagaz. Guvernul transferă în avans plata compensațiilor pentru ianuarie-martie
Full Article 1 minutes read

DOC Gazprom își va primi astăzi banii de la Moldovagaz. Guvernul transferă în avans plata compensațiilor pentru ianuarie-martie

Comisia pentru Situaţii Excepţionale (CSE) a Republicii Moldova a dispus efectuarea plății în avans către S.A. „Moldovagaz” a compensaţiilor diferenţei de preţ pentru consumul gazelor naturale acordate consumatorilor casnici pentru lunile ianuarie- martie 2022, în sumă de 469 021 087,30 lei. Decizia CSE a fost publicată pe 20 ianuarie.

Conform documentului, Ministerul Finanţelor va efectua finanţarea iar „Moldovagaz” va raporta lunar compensaţiile efective acordate consumatorilor casnici.

La sfârşitul perioadei de aplicare a compensaţiilor în cazul în care suma avansului depăşeşte suma compensaţiilor acordate şi raportate pentru lunile ianuarie-martie 2022, soldul va fi restituit de S.A. „Moldovagaz” către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

În cazul în care suma avansului este mai mică decât suma compensaţiilor acordate şi raportate pentru lunile ianuarie-martie 2022, diferenţa va fi plătită de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale către S.A. „Moldovagaz”.

Amintim că în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru 60 de zile în domeniul gazelor naturale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: