DOC Germania va acorda €3 mln pentru sprijinul refugiaților ucraineni din 3 raioane ale Moldovei
Full Article 50 second read

DOC Germania va acorda €3 mln pentru sprijinul refugiaților ucraineni din 3 raioane ale Moldovei

Republica Federală Germania va acorda Moldovei un grant, în valoare de 3 milioane de euro. Banii vor fi oferiți pentru susținerea refugiaților ucraineni din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni și Ungheni. Guvernul de la Chișinău a aprobat o hotărâre privind aprobarea semnării tratatului pentru obținerea asistenței.

Guvernul german va acorda asistența pentru finanțarea proiectului „Sprijin comunităților moldovenești în găzduirea refugiaților ucraineni în Republica Moldova”.  Proiectul urmărește îmbunătățirea calității vieții accesibilității anumitor servicii sociale și de sănătate pentru comunitățile gazdă și refugiații ucraineni. În special, proiectul își propune să sporească accesibilitatea și potențialul de prestare a serviciilor de sănătate, sociale și educaționale în măsură egală pentru refugiații ucraineni și comunitățile gazdă.

Proiectul abordează necesitățile prioritare apărute în sectoarele vizate, concomitent cu măsuri de coeziune socială și conviețuire pașnică în contextul consecințelor crizei refugiaților în 3 raioane țintă – Ștefan Vodă, Căușeni, Ungheni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: