DOC Ilan Șor, obligat să dezmintă public informațiile false despre Maia Sandu și să-i achite despăgubiri
Full Article 2 minutes read

DOC Ilan Șor, obligat să dezmintă public informațiile false despre Maia Sandu și să-i achite despăgubiri

Magistrații Curții de Apel Chișinău (CA) mențin decizia primei instanțe din 21 ianuarie 2021, prin care liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, este obligat să dezmintă public afirmațiile potrivit cărora președinta țării, Maia Sandu, ar fi primit bani în plic. Mai mult, parlamentarul, cercetat penal în Republica Moldova pentru spălare de bani, este obligat să-i achite președintei țării despăgubiri în valoare totală de 50 de mii de lei. Decizia a fost luată de înalta curte pe 7 iulie, curent, și publicată pe 18 octombrie.

Potrivit Colegiului Civil al CA, instanța de fond a aplicat normele de drept material și procedural corect. Prin urmare, instanța de apel a constatat legalitatea deciziei primei instanțe și a respins apelul lui Șor, menținând hotărârea Judecătoriei Chișinău din ianuarie 2021.

„Se respinge apelul declarat de *****. Se menține hotărârea Judecătoriei Chişinău (sediul Centru) din 21 ianuarie 2021, în pricina civilă la cererea de chemare în judecată depusă de ***** față de ***** cu privire la apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, obligarea pârâtului de a dezminți informațiile false cu postarea pe pagina de F*****”, se arată în decizia CA.

Decizia este definitivă, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 2 luni, prin intermediul Curții Supreme de Justiție.

Deocamdată liderul Partidului „ȘOR” nu a venit cu nicio reacție pe marginea acestui subiect.

Amintim că judecătorii i-au dat câștig de cauză Maiei Sandu în dosarul în care este vizat deputatul Ilan Șor, într-o decizie pronunțată pe 21 ianuarie 2021. Atunci magistrații au dispus că parlamentarul trebuie să dezmintă public afirmațiile potrivit cărora Maia Sandu a primit bani în plic și să îi achite acesteia despăgubiri în mărime de 50 de mii de lei. Instanța a constatat atunci că afirmațiile publicate de Ilan Șor în data de 6 și 7 iunie 2018, pe pagina sa de Facebook, sunt false și defăimătoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: