(DOC) În 2022, posturile TV din Moldova au fost amendate cu 971 000 de lei pentru insuficiența de conținut autohton
Full Article 50 second read

(DOC) În 2022, posturile TV din Moldova au fost amendate cu 971 000 de lei pentru insuficiența de conținut autohton

În vederea asigurării concurenței loiale pe piața audiovizuală, noua componență a Consiliului Audiovizualului a dispus, în anul 2022, monitorizarea tuturor furnizorilor de servicii media de televiziune și radio cu privire la respectarea prevederilor referitoare la programele audiovizuale locale.

În rezultat, au fost aplicate 120 de sancțiuni pentru 53 de furnizori de servicii media audiovizuale. Suma amenzilor s-a ridicat la 971 000 de lei, ceea ce constituie 42,66 % din totalul amenzilor (2 340 000 de lei) aplicate de CA anul trecut.

Sancțiunile au fost date pentru insuficiență de programe locale, de programe în limba română sau difuzarea acestora în alte ore decât cele de maximă audiență.

Monitorizarea tuturor furnizorilor realizată în anul trecut a fost prima de acest fel de la intrarea în vigoare a Codului serviciilor media audiovizuale în 2019.

Detalii referitor posturile de televiziune și radio sancționate și amenzile aplicate, vedeți în anexă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: