DOC În perioada studiilor online, elevii din Chişinău vor fi asigurați cu hrană la pachet
Full Article 2 minutes read

DOC În perioada studiilor online, elevii din Chişinău vor fi asigurați cu hrană la pachet

În perioada studiilor la distanţă, Direcţia generală, educaţie, tineret şi sport va organiza alimentaţia elevilor cu livrare la pachet, prin distribuirea acestora către părinţi. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia extraordinară de sănătate publică (CESP) a municipiului Chişinău, în seara de 21 ianuarie.

Totodată, prin dispoziția CESP, în instituţiile de învăţământ special, se permite, organizarea procesului educaţional cu prezenţa fizică a unui număr stabilit de elevi, cu respectarea normelor de sănătate publică.

CESP a mai decis ca să fie sistată temporar și audiența cetățenilor. Astfel, accesul acestora va fi restricționat în subdiviziunile structurale ale autorităților administrației publice locale municipale. Oamenii își vor putea transmite solicitările prin intermediul poștei electronice.

Accesul în instituţiile medicale primare se va face în baza programărilor prealabile, cu excepţia cazurilor de urgenţe medico-chirurgicale şi pentru vaccinarea anti-COVID-19.

Instituțiile publice și cele private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar. Se accepta lucrul de la distanță sau după caz, în ture.

Totodată, municipalitatea va aplica o scutire de 50% față de taxa stabilită pentru unitățile comerciale sau de prestări servicii din domeniul HoReCa. Măsura va fi valabilă pe perioada menținerii pragului de alertă „cod roșu”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: