(DOC) Medalion, vază, farfurie, tablouri și alte accesorii. Ce cadouri a primit președintele Parlamentului în 2023?
Full Article 2 minutes read

(DOC) Medalion, vază, farfurie, tablouri și alte accesorii. Ce cadouri a primit președintele Parlamentului în 2023?

Președintele legislativului Igor Grosu a primit în primul trimestru al anului curent cadouri în sumă totală de 5360 lei. Datele se conțin în Registrul de evidență a cadourilor, făcut public de reprezentanții legislativului. Printre cele mai remarcabile daruri se numără un medalion din aliaj de cupru cu imprimeul stemei Republicii Moldova și a Republicii Polonia, cu ocazia a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

În primele patru luni ale anului curent, Igor Grosu a primit 8 cadouri de la oficiali străini.

Cel mai scump cadou, un tablou în ramă – imaginea Ateneului Român din București, de 1300 lei, i-a fost oferit de prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă.

Igor Grosu a mai primit în dar o vază decorativă confecționată din sticlă, pictată manual, de 1000 de lei, dar și o farfurie din ceramică de culoare albastră, la același preț, care i-a fost oferită de Ioan-Cristian Chirteș, Președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului României pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații (SRI).

Potrivit reprezentanților Parlamentului, toate bunurile obținute de Igor Grosu au fost transmise în gestiunea muzeului instituției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: