DOC „Pact de neagresiune”. PAS, PDA, PUN, PLDM și UNIREA vor să facă front comun contra lui Dodon, pentru prezidențiale
Full Article 1 minutes read

DOC „Pact de neagresiune”. PAS, PDA, PUN, PLDM și UNIREA vor să facă front comun contra lui Dodon, pentru prezidențiale

Liderii a cinci formațiuni politice cu viziuni de dreapta ar putea semna un pact de „neagresiune” pentru alegerile prezidențiale din toamnă, contra eventualei candidaturi a actualului președinte, Igor Dodon. Potrivit surselor NM, o schiță a documentului a fost deja elaborată și urmează să fie discutată în vederea semnării. 

Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), Partidul Unității Naționale (PUN), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Blocul UNIREA.

Astfel, potrivit documentului, cei cinci lideri ai formațiunilor se angajează să se abțină, în spațiul public,  de la critici sau atacuri reciproce la adresa partidelor ori a reprezentanților/exponenților partidelor. Prevederea include „apelurile, declarațiile, relatările, fotografiile, imaginile, luările de poziții sau altele asemenea care conțin limbaj violent, denigrator sau care pun într-o lumină negativă partidele ori reprezentanții/exponenții partidelor semnatare”.

Pe de altă parte, documentul permite ca fiecare formațiune să-ți promoveze propriul partid sau candidat în cadrul campaniei electorală.

Totodată, cele cinci formațiuni precizează că și liderii altor partide proeuropene și democratice sunt bineveniți să se alăture inițiativei.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: