DOC Plahotniuc a primit interdicție de intrare în Elveția și Liechtenstein
Full Article 2 minutes read

DOC Plahotniuc a primit interdicție de intrare în Elveția și Liechtenstein

Fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc, a primit interdicție de intrare pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului. Un document care confirmă informațiile a fost publicat astăzi, 5 decembrie, de către deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, pe pagina sa de facebook. 

De la Autoritățile Elvețiene. Vladimir Plahotniuc nu are dreptul să intre pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului….

Geplaatst door Dumitru Alaiba op Donderdag 5 december 2019

Potrivit documentului publicat, Vlad Plahotniuc nu poate intra pe teritoriul celor state începând cu data de 3 decembrie 2019 și până pe 2 decembrie 2029. Decizia poate fi atacată în instanță timp de 30 de zile. Totuși, oamenii legii nu au precizat motivul interdicției.

„Vladimir Plahotniuc nu are dreptul să intre pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului. Vladislav Novak, pe de altă parte…nu se știe”, a menționat deputatul Dumitru Alaiba.

Totodată, parlamentarul menționează că Vlad Plahotniuc nu va mai reveni în Republica Moldova, iar „actualul dușman al democrației și justiției” ar fi Igor Dodon.

„Vedem cum zi de zi anume el este aspiratorul nevertebraților din administrație, gata să slujească pe oricine le dă voie să fure. Dodon este următorul Plahtoniuc. Ca și precedentul, va cădea. Nu vom renunța până nu îl dăm da jos. Împreună”, a scris Alaiba.

Precizăm că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

Potrivit dezvăluirilor făcute de deputatul blocului ACUM, Chiril Moțpan, Vlad Plahotniuc mai are o identitate în Republica Moldova. Ieri, 4 decembrie, președintele Igor Dodon a confirmat că al doilea pașaport pe care îl deține în Republica Moldova fostul politician este pe numele „Vladislav Novac”. Acesta a mai spus că Republica Moldova va solicita informații direct de la autoritățile din SUA, Marea Britanie și România, pentru a afla dacă Vlad Plahotniuc, unul dintre beneficiarii devalizării sistemului bancar, se află pe teritoriul acestor state.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: