(DOC) Republica Moldova este dispusă să furnizeze energie electrică Ucrainei
Full Article 2 minutes read

(DOC) Republica Moldova este dispusă să furnizeze energie electrică Ucrainei

Republica Moldova este dispusă să furnizeze energie electrică Ucrainei în cadrul unui proiect care implică producerea electricității pe teritoriul statului nostru din gaze naturale oferite de țara vecină. Despre acest lucru se menționează în declarația adoptată la sfârșitul reuniunii Trilateralei România-Moldova-Ucraina la nivelul miniștrilor de externe, care a avut loc pe 5 iulie la Chișinău. 

Republica Moldova și-a exprimat disponibilitatea de a furniza energie electrică Ucrainei în cadrul unui „schimb de gaz-electricitate” prin amplasarea pe teritoriul său a unor unități de producere a energiei electrice, utilizând gaze naturale furnizate de Ucraina în acest scop. Din acest motiv, părțile vor căuta o soluție pentru ca infrastructura gazelor să devină fiabilă din punct de vedere comercial”, se arată în declarație.

Potrivit documentului, Moldova, România și Ucraina s-au angajat și să coopereze pentru a crește capacitatea de interconectare a rutei transbalcanice de gaze naturale, ca parte a Coridorului Vertical de Gaze. De asemenea, cele trei țări intenționează să lucreze împreună pentru armonizarea parametrilor de calitate a gazelor naturale și dezvoltarea de proiecte dedicate producției de hidrogen verde folosind surse de energie regenerabile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: