DOC Venituri de circa 42 700 de euro. Cine este Mariana Lucrețeanu, următorul deputat PAS în Parlament
Full Article 2 minutes read

DOC Venituri de circa 42 700 de euro. Cine este Mariana Lucrețeanu, următorul deputat PAS în Parlament

Mariana Lucrețeanu ar putea fi numită în funcția de deputată a Parlamentului Republicii Moldova, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, în locul lui Dan Perciun, care a fost învestit în funcția de ministru al Educației și Cercetării. Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis în cadrul ședinței din 2 august să propună Curții Constituționale validarea mandatului de parlamentar în cazul lui Lucrețeanu.

Locul Marianei Lucrețeanu figurează cu numărul 77 în lista electorală a PAS de la alegerile din 2021. Ea a fost plecată 20 de ani peste hotare, dar este originară din orașul Vadul lui Vodă. Lucrețeanu este manageră cu experiență în dezvoltarea afacerilor internaționale, specialistă în marketing, vânzări și relații cu clienții.

„Am acceptat cu multă onoare invitația Partidului Acțiune și Solidaritate de a fi candidat în parlament. Doresc să contribui la schimbare, venind cu viziunea unei rutine bine gândite, acumulată în urma unui trai într-o țară înalt dezvoltată. Renumita calitate germană este rezultatul unei conduite învățate. La fel voi contribui cu experiență în dezvoltarea proiectelor, extinderea și promovarea afacerilor la nivel internațional, fiind sigură că produsele din Moldova își pot găsi rapid drumul către piețele europene. Împreună cu cea mai bună și puternică echipă pornim vremurile bune în Moldova”, spunea Lucrețeanu în anul 2021.

Potrivit declarației de avere și interese personale depuse la Comisia Electorală Centrală pentru alegerile parlamentare din 2021, Mariana Lucrețeanu a indicat că a avut un venit total de 42 700 de euro, (aproximativ 870 000 de lei).

Amintim că pe 17 iulie 2023, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dan Perciun, președintele comisiei protecție socială, sănătate și familie, a fost numit în locul lui Anatolie Topală – la Ministerul Educației și Cercetării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: