Documentați și amendați. Avertizarea șefului IGP pentru cei care vor purta pe 9 mai panglica sf. Gheorghe sau însemne de război
Full Article 2 minutes read

Documentați și amendați. Avertizarea șefului IGP pentru cei care vor purta pe 9 mai panglica sf. Gheorghe sau însemne de război

Persoanele care vor purta, pe 9 mai, panglica Sf. Gheorghe sau însemnele Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina, vor fi documentate și amendate. Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade”, de la Radio Moldova. Șeful IGP a făcut apel la oameni să se conformeze și să respecte prevederile legale.

Întrebat dacă poliția va amenda cetățenii care vor purta panglica Sf. Gheorghe și însemnele de război, în timpul marșului organizat tradițional de 9 mai, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat: „Cu siguranță, atâta timp cât legea reglementează expres că acestea cad sub incidența însemnelor interzise, cu siguranță vom documenta toate aceste acțiuni”.

Cernăuțeanu a îndemnat toți cetățenii, indiferent de ce viziuni nu au, să respecte legea.

„Sunt obligați să respecte legea, iar cei care nu o vor face, cu siguranță vor fi documentați”, a conchis șeful IGP.

Amintim că, din 20 aprilie 2022, la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate, pe teritoriul Republicii Moldova a fost interzisă confecționarea, promovarea, purtarea sau răspândirea panglicii Sfântului Gheorghe și a literelor Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina.

Persoanele fizice care sfidează legea pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. În privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice – amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: