Dodon a lansat „Uniunea de Afaceri moldo-rusă”. A promis proiecte pentru Chișinău și s-a oferit să ajute guvernarea 
Full Article 3 minutes read

Dodon a lansat „Uniunea de Afaceri moldo-rusă”. A promis proiecte pentru Chișinău și s-a oferit să ajute guvernarea 

Ambasadorul de afaceri al „Uniunii de Afaceri moldo-rusă” în Moldova și fiul fostului procuror general al Rusiei Igor Ceaika este gata să ajute la implementarea mai multor proiecte de afaceri la Chișinău. Acest lucru a fost anunțat la deschiderea oficială a proiectului din 22 februarie de către președintele de onoare al partidului Socialiștilor, șeful Uniunii Afacerilor moldo-ruse, Igor Dodon.

„Există mai multe proiecte importante pentru Chișinău. După cum știți am avut o întâlnire oficială cu primarul municipiului Chișinău. Săptămâna trecută am avut o întâlnire oficială la Moscova. În special, ambasadorul de afaceri al „Uniunii de Afaceri” în Moldova Igor Ceaika este gata să ajute la implementarea mai multor astfel de proiecte. Cred că în viitorul apropiat vom anunța un proiect specific pentru municipiul Chișinău, pe care îl vom susține”, a spus Dodon.

După cum a spus la eveniment Dodon, Uniunea de Afaceri moldo-rusă se va ocupa de relațiile economice bilaterale dintre Moldova și Rusia. Misiunea principală a Uniunii este dezvoltarea relațiilor între antreprenorii celor două țări. Cofondatorul organizației este organizația publică rusă „Delovaya Rossiya”. Membrii organizației sunt „Delovaya Rossiya” și Institutul Eurasiatic de Dezvoltare din Moldova.

Potrivit lui Dodon, cele trei direcții principale ale Uniunii de Afaceri sunt atragerea investitorilor ruși și deschiderea unor întreprinderi mari în Moldova, asistarea oamenilor de afaceri moldoveni care doresc să găsească parteneri în Federația Rusă, asistarea în implementarea acordurilor semnate de autoritățile locale din Republica Moldova și regiunile rusești.

Totodată, Dodon a remarcat că „Uniunea de Afaceri moldo-rusă” nu se va ocupa de politic, ci de dezvoltarea legăturilor economice cu Rusia. Dodon s-a oferit, de asemenea, să ajute autoritățile moldovenești la îmbunătățirea relațiilor cu Rusia.

„Dacă ei cred că experiența noastră de mulți ani poate ajuta guvernul sau ministerele relevante să rezolve unele probleme, noi suntem gata să o facem. Fără politică. Poziția noastră de principiu: noi de politică nu ne ocupăm”, a spus Dodon.

Amintim că la începutul lunii decembrie 2021, Igor Dodon a discutat cu primarul municipiului Chișinău despre implementarea unor proiecte comune de îmbunătățire a infrastructurii capitalei. Dodon atunci a menționat că „s-a analizat posibilitatea de implementarea a unor proiecte comune cu privire la spațiile verzi, reparația drumurilor, precum și posibilitatea de iluminare a „porților orașului””.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: