Dodon, după ce PAS a anunțat că a câștigat alegerile în țară: „Nu vă bucurați prea devreme. Sunt convins, nu veți guverna”
Full Article 3 minutes read

Dodon, după ce PAS a anunțat că a câștigat alegerile în țară: „Nu vă bucurați prea devreme. Sunt convins, nu veți guverna”

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a făcut totalurile alegerilor locale generale, care s-au desfășurat în toată țara duminică, 5 noiembrie. Socialistul susține că formațiunea politică a obținut un scor „foarte bun”, în ciuda „presiunilor”. Fostul președinte de țară a făcut apel, pe 6 noiembrie, la partidele de opoziție, să își unească eforturile împotriva guvernării, în turul doi al alegerilor generale locale.  

„Noi, socialiștii, în aceste condiții destul de dificile, am reușit să obținem un scor pe care îl considerăm foarte bun. Am obținut peste 100 de primari din turul 1, inclusiv 6 primari în centrele raionale. Mai avem încă 80 de candidați în turul 2, inclusiv 6 candidați la funcții de orașe. În 9 consilii raionale suntem pe primul lor. În 4 consilii raionale avem majoritatea și vom numi președintele de raion fără a face coaliție cu cineva”, a declarat Igor Dodon.

Fostul șef de stat a venit cu un mesaj către partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS), care a anunțat că a câștigat detașat în toată țara, fiind pe primul loc în 19 raioane din țară.

„Nu vă bucurați prea devreme. Vom face și am început discuția cu diferite partide.  Să nu credeți că în 18 raioane veți avea președinți de raioane. Nu veți avea. Sunt ferm convins că în aceste raioane unde PAS a luat locul întâi, PAS nu va fi la guvernare. Vom discuta cu alte partide, cu toți, pentru a fi la conducerea autorităților publice locale”, a mai declarat Dodon.

Dodon a făcut apel la liderii partidelor de opoziție să își consolideze eforturile împotriva PAS în turul II al alegerilor locale.

Potrivit datelor preliminare prezentate de CEC, PSRM a obținut victoria preponderent în nordul țării, în raioane precum Briceni, Dondușeni, Ocnița, Soroca, și la sudul țării – Criuleni și Anenii Noi.

Amintim că, pe 5 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale. Pe 6 noiembrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care este membru al PAS, a declarat, în reacție, că cea mai importantă concluzie în urma alegerilor este că mesajul pro-european a câștigat „în toată” Republica Moldova. „Probabil cea mai importantă concluzie a acestor alegeri este faptul că mesajul pro-european a câștigat detașat în toată țara. Mergem înainte spre Moldova Europeană!”, a scris Spînu. Între timp, mai mulți exponenți ai partidului de guvernare au anunțat câștigul formațiunii în 18 raioane din țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: