Dodon exclude posibilitatea unei coaliții dintre PSRM și Partidul ȘOR sau Platforma „Pentru Moldova”
Full Article 2 minutes read

Dodon exclude posibilitatea unei coaliții dintre PSRM și Partidul ȘOR sau Platforma „Pentru Moldova”

În actualul legislativ, Partidul Socialiștilor (PSRM) nu va face coaliție cu deputații din Partidul ”ȘOR” și parlamentarii din Platforma nou creată ”Pentru Moldova”. Declarațiile au fost făcute de Igor Dodon, în cadrul ediției din 4 noiembrie a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Igor Dodon a amintit că PSRM împreună cu PAS beneficiază de 52 de mandate de deputat.

„Să ne așezăm la masă cu Maia Sandu și să creăm un guvern, o majoritate parlamentară. PSRM în acest parlament poate crea coaliție numai cu PDM, PAS și Platforma DA. Punct. Nu examinăm coaliții cu alții. Am mai spus și repet: nu trebuie arse podurile, pentru că să întreacă socialiștii nu va fi posibil. Trebuie să lase porțile deschise”, a răspuns Igor Dodon.

Igor Dodon a afirmat că PSRM este deschis pentru crearea unei coaliții cu partidele de dreapta.

„Spun la modul direct: suntem gata să ajungem la o înțelegere cu cei de dreapta și să mergem împreună. Ei reprezintă electoratul de dreapta, noi de stânga.  Niciodată nu am exclus această posibilitate, nici ei nu trebuie să excludă, pentru că nu vor reuși să declanșeze alegeri parlamentare anticipate fără noi”, a mai spus Dodon.

***

Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” au anunțat ieri că aderă la Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, creată de cei cinci deputați care au părăsit recent Pro Moldova. Împreună, aceștia vor beneficia de 14 mandate de deputat.

Președintele Partidului ”ȘOR” a declarat că scopul acestei platforme este deblocarea activității parlamentului și inițierea unor proiecte legislative care să răspundă nevoilor cetățenilor.

Ultima oară, parlamentul s-a întrunit în ședință plenară pe 11 septembrie. De atunci, mai mulți deputați, inclusiv președinta legislativului, Zinaida Grecianîii, s-au infectat cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: