Dodon îi întinde din nou mâna lui Șor, chiar dacă a fost refuzat. Fostul președinte propune „front comun” împotriva PAS și a Maiei Sandu
Full Article 3 minutes read

Dodon îi întinde din nou mâna lui Șor, chiar dacă a fost refuzat. Fostul președinte propune „front comun” împotriva PAS și a Maiei Sandu

Fostul președinte al Republicii Moldova, în prezent secretar executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, anunță că a vrut să facă front comun cu politicianul fugar, Ilan Șor, împotriva partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) și a președintei țării, Maia Sandu. Propunerea, însă, a fost refuzată, precizează într-un video distribuit pe rețelele de socializare Dodon.

„Din partea opoziției, cât de straniu nu ar fi, presiunile vin din partea Partidului „Renaștere”, partidul lui Șor, de fapt. Noi am venit cu mai multe apeluri la adresa lor – hai să facem front comun împotriva Maiei Sandu. Scopul nostru este să dăm jos această guvernare. Cu regret, vedem că activiștii lui Șor încearcă să racoleze, contra unor sume de bani, aleșii locali ai socialiștilor. Eu fac încă o dată apel către colegii din așa-zisa opoziție: să-și îndrepte toată energia și eforturile către Maia Sandu și PAS. Opoziția nu trebuie să lupte între ea”, a declarat Igor Dodon.

Politicianul s-a arătat convins că, în scrutinul din 5 noiembrie, adevărata luptă pentru primăriile din țară se va da între PSRM și partidul de guvernământ: „Sunt ferm convins că socialiștii vor lupta cu PAS pentru locul întâi”, a mai spus Dodon.

NM a contactat-o pentru un comentariu pe purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas. Până la publicarea știrii, nu a revenit, însă, cu o reacție.

Amintim că PSRM l-a acuzat pe 26 iulie pe politicianul fugar, Ilan Șor, că ar încerca să cumpere, inclusiv prin intermediu deputaților transfugi care au părăsit rândurile PSRM în favoarea Partidului „Renaștere”, membri ai PSRM. Contactată atunci de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului „Renaștere”, Olesea Vitneanskaia, a negat orice implicare a politicianului fugar Ilan Șor în activitatea partidului. La fel, Vitneanskaia a negat coruperea membrilor PSRM, precizând că aceștia ar alege benevol să părăsească rândurile socialiștilor.

Partidul „Renaștere – Возрождение” a fost creat în toamna anului 2012. Atunci mișcarea politică și-a declarat oficial cursul ca fiind unul pro-Rusia. Formațiunea a devenit o perioadă „inactivă”, după decesul liderului acestuia, fostul deputat Vadim Mișin. Mișcarea a revenit, însă, în opinia publică, în special, odată cu organizarea de către politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, a protestelor anti-guvernamentale. De la începutul anului, mai mulți deputați, dar și membri din teritoriu ai Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) au părăsit formațiunea în favoarea „Renașterii”. Între ei se numără Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexandr Suhodolskii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: