Dodon se plânge că Șor îi fură socialiștii, sub paravanul unui nou partid. „Renaștere”: Oamenii pleacă pentru că PSRM a devenit aripa PAS
Full Article 3 minutes read

Dodon se plânge că Șor îi fură socialiștii, sub paravanul unui nou partid. „Renaștere”: Oamenii pleacă pentru că PSRM a devenit aripa PAS

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) acuză guvernarea de „un atac fără precedent” asupra formațiunii politice. Mai mult, socialiștii susțin că politicianul fugar, Ilan Șor, ar încerca să cumpere, inclusiv prin intermediu deputaților transfugi care au părăsit rândurile PSRM în favoarea Partidului „Renaștere”, membri ai PSRM.

„Partidul Socialist se confruntă cu un atac fără precedent atât din partea regimului Maiei Sandu și a partidului PAS, cât și a unei grupări mafiote organizate conduse de Ilan Șor. Așa ceva nu a mai fost nici pe timpul statului capturat al lui Vlad Plahotniuc. Fugarul condamnat Ilan Șor, folosind un partid clonă, așa-numitul „renaștere”, a inițiat un proces masiv de corupere și cumpărare a membrilor Partidului Socialiștilor. În ultimele luni, reprezentanții partidului Șor și deputații transfugi Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexander Suhodolscki au contactat direct zeci de deputați, primari, consilieri locali, conducători ai organizațiilor teritoriale PSRM, promițându-le milioane de lei pentru părăsirea PSRM”, se arată în comunicatul emis de PSRM.

Formațiunea politică condamnă public faptele de corupere politică cu participarea foștilor deputați PSRM și dă asigurări că nu va ceda presiunilor „grupărilor mafiote care se ascund sub paravanul fals al opoziției”.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului „Renaștere”, Olesea Vitneanskaia, a negat orice implicare a politicianului fugar Ilan Șor în activitatea partidului. La fel, Vitneanskaia a negat coruperea membrilor PSRM, precizând că aceștia ar alege benevol să părăsească rândurile socialiștilor.

„Noi nu avem în rândurile Partidului „Renaștere” niciun membru sau fost membru al Partidului „ȘOR” și nici nu am avut. Negăm orice asociere a Partidului cu Ilan Șor. Suntem un partid independent și creștem ca partid independent. (… )Dacă Dodon are dovezi, putem să vorbim despre asta. Dar nu are și nici nu va avea. Oamenii singuri văd că PSRM a devenit o aripă stângă a PAS și aleg ca și alternativă „Renaștere””, a spus Olesea Vitneanskaia.

NM a contactat pentru o relație și reprezenta PAS, Adriana Vlas. „Aceste acuzații la adresa PAS sunt niște aberații menite să ascundă faptul că în rândul PSRM există oameni lipsiți de integritate. Condamnăm cu fermitate fenomenul transfugilor. Îndemnăm PSRM să se adreseze cu denunț la Procuratură”, a precizat Vlas pentru NM.

Partidul „Renaștere – Возрождение” a fost creat în toamna anului 2012. Atunci mișcarea politică și-a declarat oficial cursul ca fiind unul pro-Rusia. Formațiunea a devenit o perioadă „inactivă”, după decesul liderului acestuia, fostul deputat Vadim Mișin. Mișcarea a revenit, însă, în opinia publică, în special, odată cu organizarea de către politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, a protestelor anti-guvernamentale. De la începutul anului, mai mulți deputați, dar și membri din teritoriu ai Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) au părăsit formațiunea în favoarea „Renașterii”. Între ei se numără Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexandr Suhodolskii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: