Dodon nu exclude că ar putea candida la funcția de primar al Chișinăului: „Nu luam în serios, dar acum mă gândesc”
Full Article 2 minutes read

Dodon nu exclude că ar putea candida la funcția de primar al Chișinăului: „Nu luam în serios, dar acum mă gândesc”

Fostul președinte al țării Igor Dodon ia în considerare candidatura sa la alegerile primarului de Chișinău. El a spus că unii membri ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au venit cu o asemenea propunere în adresa sa. Dodon a precizat că examinează opțiunea. „O să vedem, eu nu zic „nu””, a precizat el. 

„PSRM trebuie să aibă și va avea candidatul său. Decizia este a colegilor din conducerea partidului. Cine va fi el? Unii spuneau ca să merg eu. Sincer. Unii colegi spuneau: „Domnul Dodon…”. Îmi scriu pe Facebook: „de ce nu mergeți dumneavoastră, dumneavoastră la sigur ieșiți în turul 2, la sigur, cu Ceban sau cu PAS încă nu se știe, dar la sigur ieșiți în turul doi și încă puteți să câștigați”, a spus Dodon, la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

„Eu mă uit la ei, până acum nu luam în serios, dar acum eu mă gândesc „ia să examinez eu mai serios și opțiunea asta””, a adăugat Dodon. „M-au pus pe gânduri. Ion Ceban să nu se sperie. O să vedem, dar…. O să vedem, eu nu zic „nu”, a menționat el.

Dodon a adăugat că „participarea unui candidat puternic din partea PSRM garantează că va fi turul 2”. „Probabil în turul 2 ar putea să iasă un socialist cu nu știu cine deja. Poate să fie și actualul primar dar poate să nu fie”, a conchis el.

Potrivit noului Cod Electoral intrat în vigoare la 1 ianuarie, în 2023 alegerile locale generale ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: