Doi copii au fost transportați la spital, în urma exploziei unui obuz. Ce spun medicii
Full Article 2 minutes read

Doi copii au fost transportați la spital, în urma exploziei unui obuz. Ce spun medicii

Doi copii, de 13 și 14 ani au fost transportați în stare gravă la spital în urma exploziei unui obuz. Totul s-a întâmaplat marți seara, în timp ce adolescenții au încercat să dezasambleze obiectul explozibil depistat în pădurea din apropiere. 

Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a spus că minorii sunt în stare foarte gravă.

„Copiii sunt în secția reanimare, starea este foarte gravă, au suferit traumatisme multiple la brațe, picioare. Medicii sunt rezervați în ceea ce ține prognoza privind viața lor”, a declarat reprezentantul IMC.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Silvia Vetcu, totul s-a întâmplat la marginea satului Bălțați, raionul Ialoveni.

Apelul la numărul de urgență 112 a parvenit aproape de ora 18:00. A sunat o femeie din sat, care a spus că în urma unei explozii au avut de suferit doi copii. La fața locului s-au deplasat poliția și serviciul tehnico-explozibil specializat din cadrul MAI. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, preliminar s-a stabilit că obuzul care a explodat este de calibrul 47 mm, produs în Germania, posibil să se fi aflat acolo din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copiii au fost preluați de ambulanță și transportați la Institutul Mamei și Copilului.

Pe marginea acestui caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: