Doi inspectori ai Agenției pentru Protecția Consumatorului au fost trimiși pe banca acuzaților pentru corupție
Full Article 2 minutes read

Doi inspectori ai Agenției pentru Protecția Consumatorului au fost trimiși pe banca acuzaților pentru corupție

Doi inspectori din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței vor compărea în fața judecătorilor pentru acte de corupție.

Pe 31 ianuarie 2022, procurorii anticorupție au expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a doi inspectori din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței, cărora li se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.

Potrivit circumstanțelor cazului, cei doi inspectori, în septembrie 2021, aflându-se în orașul Drochia, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu în temeiul unor delegații de control, au acceptat și au primit mijloace bănești ce nu li se cuvin în sumă de 6000 lei. Banii proveneau de la administratorul unui agent economic. În schimbul acestora, inspectorii urmau să nu stabilească încălcări în activitatea întreprinderii, urmate de nereflectarea acestora în procesul-verbal de consemnare a tuturor încălcărilor stabilite la întreprindere.

La solicitarea părții apărării, între procuror și unul dintre învinuiți a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Al doilea inspector nu își recunoaște vina, rezervându-și dreptul de a nu face declarații.

Astfel, în privința unuia dintre învinuiți este aplicată măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile, iar în privința celui de-al doilea – obligarea de a nu părăsi țara, pe un termen de 60 zile.

Amintim că, la data de 03 decembrie 2021, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au reținut patru persoane, în cadrul unei cauze penale care vizează fapte de corupție comise la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

În partea ce se referă la alți doi inspectori din cadrul Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, cauza penală în privința acestora rămâne la etapa de urmărire penală.

Amintim că, în cadrul conferinței de presă din 31 ianuarie, ministrul Economiei Sergiu Gaibu a anunțat moratoriu la controalele efectuate de Agenția pentru Protecția Consumatorului. Reprezentanții Guvernului au declarat că ar fi fost comise mai multe abuzuri de către conducerea Agenției, însă directorul acesteia, Iurie Eremia, nu poate fi demis, întrucât se află în concediu de îngrijire a copilului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: