Doi jurnaliști ruși, găsiți morți la diferență de două zile. Primele ipoteze despre motivele deceselor
Full Article 2 minutes read

Doi jurnaliști ruși, găsiți morți la diferență de două zile. Primele ipoteze despre motivele deceselor

Jurnalistul Alexandr Rîbin, care reflecta situația din orașul ucrainean Mariupol, aflat sub ocupație rusească, a fost găsit mort în apropierea unei șosele din regiunea Rostov. Pe 5 ianuarie, a fost găsită fără viață și redactorul-șef al Societății de Stat de Radio și Televiziune din Kuban, Zoia Konovalova. Cadavrul acesteia a fost depistat în propria ei locuință, alături de cel al fostului soț, iar presa rusă speculează o supradoză de droguri.

Potrivit portalului Meduza, jurnalistul rus Alexandr Rîbin a fost găsit fără viață în regiunea Rostov, în data de 7 ianuarie. Corpul neînsuflețit a fost descoperit lângă o șosea din apropierea orașului Șahtî, iar motivul morții nu a fost deocamdată dezvăluit. RIA Novosti scrie că, pe 30 decembrie, Rîbin se afla la Mariupol. Acolo, el a realizat mai multe reportaje despre situația din orașul ucrainean aflat sub ocupația Rusiei. Din 2014, el colabora cu portalul pro-Kremlin Lenta.ru. De asemenea, el a realizat mai multe materiale din Orientul Apropiat și din Africa.

Cu două zile mai devreme, pe 5 ianuarie, a fost găsită fără viață redactorul-șef al Societății de Stat de Radio și Televiziune din Kuban, Zoia Konovalova. Potrivit Dojdi, alături de ea a fost depistat mort și fostul său soț. Cei doi se aflau în apartamentul jurnalistei. Din primele informații motivul decesului este intoxicarea, însă presa rusă scrie că ar putea fi vorba de o supradoză de droguri. Konovalova a condus redacția de știri a Iuga.ru, iar în ultimul an a fost șefa redacției online a Societății de Stat de Radio și Televiziune Kuban. Ea avea doi copii minori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: