Doi miniștri suedezi vin pe 20 august la Chișinău. Care este scopul și cu cine se vor întâlni?
Full Article 2 minutes read

Doi miniștri suedezi vin pe 20 august la Chișinău. Care este scopul și cu cine se vor întâlni?

Ministrul suedez al apărării, Pål Jonson, și cel al apărării civile, Carl-Oskar Bohlin, sunt așteptați marți, 20 august, în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Ambasadei Suediei la Chișinău, scopul vizitei este consolidarea relațiilor și creșterea cooperării în domeniul apărării, atât militare, cât și civile, dintre cele două state.

Potrivit Ambasadei Suediei la Chișinău, cei doi miniștri suedezi au programate întâlniri cu președinta Maia Sandu și cu ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, și cel de interne, Adrian Efros.

De asemenea, aceștia vor vizita un proiect susținut de Suedia pentru reformele din Moldova, realizat de Autoritatea Poliției din Suedia în colaborare cu poliția moldovenească. Obiectivul proiectului, desfășurat între 2023 și 2027, este creșterea siguranței publice, îmbunătățirea prevenirii criminalității și dezvoltarea unei poliții moldovenești de încredere.

Potrivit Ambasadei, prin această vizită, Suedia își arată astfel susținerea față de Moldova în contextul în care situația de securitate din regiune se deteriorează.

***

Suedia se dovedește un partener de încredere pentru Republica Moldova, sprijinind diverse proiecte importante. Printre acestea, se află implementarea primului sistem digital de management al contravențiilor în cadrul Ministerului de Interne.

În plus, Suedia, alături de alte țări europene, a susținut Guvernul de la Chișinău în acoperirea cheltuielilor pentru facturi pe timp de iarnă. În decembrie 2023, s-a anunțat că Suedia va contribui cu 9,63 milioane de dolari la Fondul de reducere a vulnerabilității energetice din Moldova, printr-un acord semnat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: