Doi moldoveni din Canada și-au exercitat deja dreptul la vot în cadrul scrutinului prezidențial
Full Article 2 minutes read

Doi moldoveni din Canada și-au exercitat deja dreptul la vot în cadrul scrutinului prezidențial

Doi cetățeni ai Republicii Moldova au deschis procesul electoral. Este vorba despre doi moldoveni, stabiliți în Canada, care au votat prin corespondență. Plicurile cu voturile exprimate au fost expediate către secția de votare de la ambasadă și urmează să ajungă la Comisia Electorală Centrală. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a anunțat, pe 9 octombrie, despre primele voturi prin corespondență.

„În premieră pentru Republica Moldova, primele două voturi prin corespondență au fost trimise de cetățeni din Canada. Plicurile sigilate au fost expediate către secția de votare de la ambasadă și vor ajunge la Comisia Electorală Centrală pentru a fi numărate”, a anunțat Vodă.

El a amintit că, pentru alegerile din diaspora, au fost constituite 234 de secții de votare în 37 de state – pe 3 continente – America de Nord, Europa și Asia. Responsabilii de la Comisia Electorală Centrală au expediat 1 809 buletine pentru votarea prin corespondență. Cetățenii din Statele Unite, Canada și Suedia pot trimite votul prin corespondență până pe 17 octombrie, ora locală 18:00.

***

La alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional stabilite pentru data de 20 octombrie 2024 este implementat votul prin corespondență pentru cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Canadei, Regatul Norvegiei, Regatul Suediei, Republicii Finlanda și Republicii Islanda.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: