Donație din partea Cehiei: IGSU a recepționat un lot de echipamente de salvare pe apă, în valoare de peste 280.000 de euro
Full Article 2 minutes read

Donație din partea Cehiei: IGSU a recepționat un lot de echipamente de salvare pe apă, în valoare de peste 280.000 de euro

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat, astăzi, 26 septembrie 2024 un lot de donație a echipamentului de salvare pe apă din partea Serviciului de Stat de Salvatori și Pompieri al Republicii Cehe. Lotul de donație pentru IGSU cuprinde 7 bărci cu motor și trailer, dar și echipament specializat de salvare pe apă, printre care căști de salvare, mănuși pentru lucrul în apă și pe suprafețe înghețate, saci de aruncare cu frânghie plutitoare și curea, costume și cizme pentru scafandrieri, veste de salvare, dar și alte bunuri necesare realizării misiunilor salvatorilor și scafandrilor.

În cadrul evenimentului au participat invitați oficiali domnul Adrian Efros, Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, șeful Inspectoratului, colonel Alexandru Oprea, șef adjunct al IGPF, doamna Diana Salcutan, Excelența Sa Jaromir Plisek, Ambasador al Republicii Cehe în Republica Moldova, domnul Radim ZAK, Director regional pentru Europa de Est și Asia Centrală al Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migrație.

Donația este parte integrantă a Proiectului „Îmbunătățirea pregătirii și competenței salvatorilor și pompierilor moldoveni III”. Astfel, derularea proiectului nominalizat presupune donarea echipamentului de salvare pe apă în sumă de 280.578 mii de euro.

Bunurile primite din partea Guvernului Republicii Cehe sunt destinate pentru consolidarea capacităților operaționale ale IGSU și IGPF, inclusiv pentru ridicarea nivelului de pregătire a angajaților ambelor instituții, în vederea alinierii la standardele europene și la bunele practici internaționale, se menționează în comunicatul IGSU.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: