Donații de peste $50 mln într-o zi către Partidul Democrat, după retragerea lui Biden din alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

Donații de peste $50 mln într-o zi către Partidul Democrat, după retragerea lui Biden din alegerile prezidențiale

După ce președintele SUA, Joe Biden, a anunțat pe 21 iulie că își retrage candidatura din următoarele alegeri prezidențiale, fluxul de donații către Partidul Democrat a crescut semnificativ. Potrivit The New York Times, care face trimitere la datele serviciului de colectare a donațiilor al democraților, ActBlue, susținătorii partidului au donat peste 50 de milioane de dolari în cursul zilei.

Dacă înainte de anunțul lui Joe Biden privind retragerea din alegerile prezidențiale, în cont intrau în medie mai puțin de $200 000 pe oră, după acesta fluxul de fonduri donate s-a ridicat la $11,5 milioane pe oră – o creștere de peste 50 de ori. Aceasta este a treia oară în istoria ActBlue când platforma a strâns mai mult de 50 de milioane de dolari într-o singură zi.

Precizăm că, pe 21 iulie, într-o declarație publicată pe rețelele de socializare, Joe Biden a anunțat că se retrage din următoarele alegeri prezidențiale. Democratul își va duce actualul mandat de președinte SUA până la capăt, însă nu va candida pentru unul nou. Ulterior, Joe Biden a transmis că susține nominalizarea vicepreședintei SUA, Kamala Harris, în calitate de candidat la scrutinul prezidențial din partea Partidului Democrat. La rândul său, Kamala Harris și-a exprimat recunoștința pentru susținerea acordată de Joe Biden, menționând că intenționează să obțină nominalizarea.

Retragerea lui Joe Biden din alegerile prezidențiale a venit pe fundalul mai multor săptămâni de apeluri din partea membrilor Partidului Democrat și susținătorilor săi să-și retragă candidatura. Acestea sunt motivate de prestația slabă la dezbaterea electorală cu ex-președintele SUA, republicanul Donald Trump, care pretinde la un nou mandat, de la sfârșitul lunii iunie. Prestația slabă a actualului șef de la Casa Albă a provocat îndoieli cu privire la aptitudinea sa de a conduce SUA, precum și temeri că Donald Trump, cunoscut pentru viziuni radicale și retorică agresivă, ar putea câștiga scrutinul prezidențial.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: