Dorin Galben, prima reacție după ce a fost criticat pentru interviul realizat cu Veaceslav Platon: „Eu nu iau bani”
Full Article 3 minutes read

Dorin Galben, prima reacție după ce a fost criticat pentru interviul realizat cu Veaceslav Platon: „Eu nu iau bani”

Jurnalistul Dorin Galben a venit cu o primă reacție, după publicarea interviului cu controversatul politician Veaceslav Platon, care a adunat critici în mediul online, inclusiv din partea breslei jurnaliștilor. Galben a răspuns public mai multor acuzații, inclusiv că ar fi realizat interviul pentru bani. „Eu nu iau bani pentru interviurile pe care le fac”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook. Dorin Galben dă asigurări că și-a asumat toate cheltuielile pentru realizarea interviului cu Veaceslav Platon, inclusiv cazarea la Londra și biletul spre Marea Britanie, acolo unde de mai mulți ani se află Platon.

„Am mai spus asta și o s-o repet. Eu nu iau bani pentru interviurile pe care le fac, chiar dacă apar diverse speculații. Ăsta este un principiu de bază și mereu așa va rămâne. De fiecare dată invit în cadrul proiectului meu oameni din diferite domenii de activitate, cu diferite viziuni față de viață și diferite preferințe politice. Nu judec și nu condamn pe nimeni. Sunt jurnalist, dar nu judecător sau procuror. Ceea ce pot face, e să adresez întrebări invitatului, iar cei care privesc – își fac propriile concluzii. Asta înseamnă pentru mine democrație și libertate de exprimare. (…) Interviul l-am realizat săptămâna trecută, la Londra. Singur mi-am cumpărat bilet la avion. Singur mi-am achitat cazarea la hotel. Singur am plătit echipei de filmare. M-am documentat mult pentru acest interviu, dar se pare că trebuia s-o fac și mai mult. Cât trăim, învățăm”, a scris Dorin Galben pe rețelele de socializare.

În ceea ce privește durata interviului, de 4 ore, care de asemenea a stârnit critici, Galben a scris că pe YouTube, platformă pe care a fost publicat interviul, „nu există o limită de timp pentru un interviu, de aceea discută cu toți invitații exact atât cât vorbesc ceva relevant și interesant pentru public”. „Fac un rezumat al discuției și fiecare poate alege ce porțiune să urmărească”, a precizat el.

După ce a fost criticat în mediul online, Galben a dat asigurări că va invita în cadrul proiectului său și procurori care instrumentează dosarele lui Veaceslav Platon, dar și a altor politicieni care au fugit din țară. „Publicul trebuie să audă și contraargumente la declarațiile făcute în interviu.

În ceea ce privește demisia sa de la postul TV8, unde a moderat în ultimii 2 ani mai multe emisiuni, Galben a scris: „Mulțumesc TV8 pentru 2 ani de experiență frumoasă! În continuare o să mă vedeți doar în cadrul proiectelor mele de pe YouTube”.

Amintim că TV8 a decis să încheie contractul de colaborare cu jurnalistul Dorin Galben. Televiziunea nu a comunicat un motiv în acest sens. Anunțul a fost făcut pe 10 martie, în aceeași zi în care jurnalistul a publicat pe pagina sa de YouTube un interviu cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care a adunat critici din partea breslei jurnaliștilor. Jurnalista TV8 Mariana Rață a menționat că s-a decis încheierea contractului de colaborare cu Dorin Galben „din considerente de politică editorială”, fără să ofere, însă, mai multe explicații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: