Dorin Recean și primarii din România discută la Chișinău viitorul turismului balneoclimatic
Full Article 1 minutes read

Dorin Recean și primarii din România discută la Chișinău viitorul turismului balneoclimatic

Cooperarea moldo-română în turism și posibilele proiecte comune pentru stimularea acestui sector au fost principalele subiecte discutate, pe 23 august, de premierul Dorin Recean cu primarii români membri ai Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România.

Dorin Recean a subliniat valoarea parteneriatelor dintre autoritățile locale ale celor două țări, accentuând că experiența României în dezvoltarea comunităților după model european este esențială pentru Republica Moldova.

În efortul de a construi Europa la noi acasă, avem nevoie de suportul partenerilor noștri, de bunele practici și îndrumări în procesul de absorbție a fondurilor europene. Suntem pregătiți să fortificăm parteneriatul moldo-român în toate domeniile cheie – sectorul energetic, infrastructura rutieră a țărilor noastre – și să intensificăm colaborarea pentru a dezvolta în comun și sectorul turismului”, a spus premierul Dorin Recean.

Discuțiile au inclus și subiecte precum turismul de litoral și balnear, evaluându-se posibilitatea implementării în Republica Moldova a programului românesc de tichete de vacanță.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: