„Doritori au fost mai mulți”. Stoianoglo a colectat 25 000 semnături în susținerea sa la alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

„Doritori au fost mai mulți”. Stoianoglo a colectat 25 000 semnături în susținerea sa la alegerile prezidențiale

Grupul de inițiativă în susținerea lui Alexandr Stoianoglo la funcția de președinte al Republicii Moldova a adunat numărul necesar de semnături pentru înregistrarea candidaturii acestuia. Anunțul a fost făcut pe 26 august de Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), care-l susține pe Alexandr Stoianoglo la scrutinul prezidențial. Politicianul a precizat că documentele și listele cu semnături vor fi depuse la Comisia Electorală Centrală astăzi. 

Grupul de inițiativă în sprijinul candidatului poporului la funcția de președinte, Alexandr Stoianoglo, a colectat în acest weekend 25 de mii de semnături ale cetățenilor. Doritori au fost mult mai mulți, dar, din păcate, limita stabilită de CEC nu permite mai mult. Astăzi, toate documentele împreună cu listele de semnături vor fi depuse la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea candidatului poporului”, a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

Precizăm că ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale la începutul lunii iulie, în cadrul unui briefing de presă. Acesta a menționat că va concura în calitate de candidat independent, însă cu susținerea PSRM. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, l-a proclamat pe Stoianoglo „candidat al poporului” și a făcut apel toate partidele de opoziție să-i susțină candidatura, însă, într-un final, inițiativa a eșuat.

Stoianoglo a depus documentele la CEC pentru înregistrarea grupului său de inițiativă în data de 21 august.

Pentru înregistrarea unui candidat la alegerile pentru funcția de președinte, grupul său de inițiativă trebuie să colecteze între 15 000 și 25 000 de semnături în susținerea lui, colectate din cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea ale Republicii Moldova. Unitățile de nivelul al doilea se vor considera conforme dacă s-au strâns minimum 600 de semnături în fiecare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: