Dosar penal pentru răpire. Noi detalii în cazul băiatului de 10 ani din Anenii Noi, găsit pe un imaș după ce a fost dat dispărut
Full Article 2 minutes read

Dosar penal pentru răpire. Noi detalii în cazul băiatului de 10 ani din Anenii Noi, găsit pe un imaș după ce a fost dat dispărut

Poliția a reținut un bărbat, în vârstă de 49 de ani, în cazul băiatului din Anenii Noi care a dispărut în dimineața zilei de 9 octombrie iar în seara zilei a fost găsit pe un imaș. Menționăm, băiatul în vârstă de 10 ani s-a pornit spre instituția de învățământ unde își face studiile dar nu a mai ajuns, iar polițiștii l-au găsit abia în seara zilei după mai multe ore de căutări. În momentul localizării, bărbatul reținut se afla alături de copil. A fost pornită o cauză penală pentru „Răpirea unui minor”.

Șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției Diana Fetco a declarat pentru NewsMaker că pe caz a fost pornită o cauză penală pentru „Răpirea unui minor”.

„Poliția a reținut pentru 72 de ore un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, care în momentul localizării copilului se afla alături de el”, a menționat reprezentanta Inspectoratului.

Ea a adăugat că, la moment, băiatul este la domiciliu împreună cu părinții și urmează să beneficieze de asistența psihologică a specialiștilor.

„Urmează, inclusiv, efectuarea expertizei medico-legale, pentru a determina starea de sănătate a copilului, dar și audierea minorului în condiții speciale”, a adăugat reprezentanta poliției.

Pe 9 octombrie, poliția Republicii Moldova anunța că oamenii legii din Anenii Noi erau de dimineață pe alarmă și căutau un copil de 10 ani. Băiatul, originar din satul Nicolaevca, în dimineața zilei de 9 octombrie s-a pornit spre instituția de învățământ unde își face studiile, dar nu a mai ajuns la stația de autobuz, aflată la aproximativ un kilometru de casă. Polițiștilor li s-au alăturat familia copilului, localnicii, vânătorii și voluntarii, pentru a examina rapid cât mai multe perimetre. În seara zilei de 9 octombrie, poliția anunța că băiatul a fost găsit, cu puțin timp în urmă înainte de a face anunțul. Acesta se afla la aproximativ 7 km de casă, pe un imaș. „Polițiștii examinează ipoteza unei infracțiuni în raport cu copilul, la moment având în custodie deja un suspect”, comunicau oamenii legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: