Dosarul anabolizantelor de la vamă: Șoferul care conducea mașina cu numere diplomatice, pus sub învinuire
Full Article 2 minutes read

Dosarul anabolizantelor de la vamă: Șoferul care conducea mașina cu numere diplomatice, pus sub învinuire

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire. Anunțul a fost făcut de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pe 7 decembrie.

PCCOCS a dispus învinuirea șoferului pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope și urmează să depună demers la arest pentru 30 de zile.

Investigarea cazului este exercitată de PCCOCS, de comun cu autoritatea vamală, iar la această etapă se stabilește proveniența substanțelor și cercul de persoane implicate.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Într-o conferință din 7 decembrie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a acuzat autoritățile că încearcă mușamalizarea cazului și a declarat că acestea vor încerca să dea vina pe șofer.

„Fac o solicitare către Procuratura Generală să investigheze cazul și să aducă la cunoștință despre rezultatele investigării și să nu încerce să arunce vina pe șofer, deoarece, în acest caz, vorbim de Direcția tehnică a Ministerului Afacerilor Externe și a Integrării Europene, care sigilează coletul și semnează o scrisoare de descriere a conținutului. De asemenea, cer MAEIE să-l revoce din funcție pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguță”, a declarat deputatul PAS în cadrul unei conferințe de presă.

NM a încercat să obțină un comentariu din partea reprezentanților Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Potrivit legii, infracțiunea de contrabandă se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani în cazul persoanelor fizice, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: