Două grupuri de tineri s-au luat la bătaie, la Botanica, din cauza unor afișe electorale. Socialiștii acuză AUR (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Două grupuri de tineri s-au luat la bătaie, la Botanica, din cauza unor afișe electorale. Socialiștii acuză AUR (VIDEO)

Un conflict a izbucnit, în noaptea de 8 iulie, în sectorul Botanica al capitalei, între două grupuri de tineri cu viziuni politice diferite. La un moment dat, aceștia au recurs la pumni. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții poliției. Conflictul a fost filmat de liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Vlad Bilețchi, care a difuzat imaginile în direct, pe pagina sa de Facebook.

Incidentul a fost înregistrat la ora 23:20, pe bulevardul Decebal. Liderul AUR susține că tinerii lipeau afișe electorale în susținerea Partidului Socialiștilor (PSRM). La un moment dat, între aceștia a izbucnit un conflict, iar unul dintre ei ar fi scos un cuțit. Vlad Bilețchi a apelat 112 și a chemat poliția.

Contactată de NM, ofițerul de presă Natalia Stati a precizat că un grup de tineri lipea afișe electorale pe gardul unei clădiri în construcție. De aceștia s-a apropiat un alt grup de tineri, care și-au manifestat dezacordul cu viziunile politice respective. În urma unui schimb de replici, aceștia s-au luat la bătaie.

„Cazul este inregistrat. Angajații IP Botanica urmează să identifice toate persoanele implicate în acest conflict, să fie audiate pentru a stabili cu exactitate cauza conflictului. După acumularea tuturor materialelor, agentul constatator va lua o hotărâre, conform legislației, iar persoanele care se fac vinovate vor fi trase la răspundere”, a precizat Stati.

Oamenii legii au precizat că afișele erau lipite într-un loc autorizat pentru publicitate electorală.

UPDATE (11:03) Într-un comunicat de presă, reprezentanții PSRM acuză AUR că ar sta în spatele conflictului care s-a produs la Botanica.

„Unioniștii de la Partidul AUR au organizat, aseară, o nouă provocare cu elemente criminale la adresa membrilor Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Un grup de tineri agresivi au atacat, noaptea trecută, în sectorul Botanica al capitalei, câțiva tineri socialiști, lansând ofense la adresa lor, iar ulterior i-au atacat fizic, generând o bătaie. Mai grav e că atacatorii au încercat să facă uz și de cuțite, fapt care a pus în pericol sănătatea și chiar viața tinerilor socialiști. E un lucru foarte grav, care trebuie să facă parte a unei anchete penale”, se arată în declarație.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: