Două spitale pentru copii din Chișinău – arhipline. Cu cât a crescut numărul de viroze timp de o săptămână
Full Article 2 minutes read

Două spitale pentru copii din Chișinău – arhipline. Cu cât a crescut numărul de viroze timp de o săptămână

Numărul cazurilor de infecții acute respiratorii a crescut, în ultima săptămână, cu aproape 30 la sută, în municipiul Chișinău. Șeful-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, susține că urmare a creșterii, două spitale municipale pentru copii activează la limită. Autoritățile bat un semnal de alarmă și îndeamnă cetățenii, în special părinții cu copii mici, să fie precauți.

Potrivit șefului Direcției asistență medicală din cadrul Primăriei Chișinău, în ultima săptămână, în capitală au fost înregistrate cu peste o mie de cazuri de infecții acute respiratorii mai mult, decât săptămâna precedentă. Cei  mai afectați, spune el, sunt copiii.

Vladimir Bolocan susține că, în urma creșterii numărului cazurilor de viroze, două spitale municipale activează la limită. Este vorba de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru Copii, care are în prezent internați 109 pacienți la 100 de paturi. Aceeași situație se atestă și la Spitalul Clinic Municipal Nr.1, unde se tratează copiii până la 3 ani. Aici au fost internați 150 de copii, capacitatea spitalului fiind de 120 de paturi.

„Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru Copii activează la limita de paturi. Spitalul Clinic Municipal Nr.1 activează peste limita de paturi, dar în limite acceptabile. În celelalte spitale: Sfânta Treime, Arhanghel Mihail, Gheorghe Paladi până când locuri sunt, medicii se descurcă. Unii pacienți sunt transferați, alții sunt supravegheați 24 de ore, pentru a clarifica situația dacă este sau nu nevoie de internare. Deocamdată ne descurcăm, dar rugăm cetățenii să fie precauți, în special ceea ce ține de infecțiile respiratorii, întrucât atacă foarte mult copiii. Virusul respectiv este foarte agresiv”, a declarat Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, în cadrul ședinței serviciilor municipale din 9 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: