Două surori abuzate sexual de propriul tată au rupt tăcerea. Bărbatul a fost condamnat, dar se plimbă în libertate (VIDEO)
Full Article 5 minutes read

Două surori abuzate sexual de propriul tată au rupt tăcerea. Bărbatul a fost condamnat, dar se plimbă în libertate (VIDEO)

Două surori au fost abuzate sexual de tatăl lor biologic timp de mai mulți ani. În cazul uneia dintre ele, s-a ajuns la viol. Este vorba despre Gheorghe Tcaci, în vârstă de 48 de ani, din satul Lozova, raionul Strășeni. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viață, însă cu câteva zile înainte să-i fie dată sentința, a fugit și este dat în căutare. Istoria șocantă a fost povestită de Liuba, una dintre surorile abuzate de tatăl lor, în „Monolog”, realizat de Dorin Galben. Ea spune că a decis să facă publică această istorie deoarece, la trei ani după condamnare, bărbatul este în continuare în libertate. Asta cu toate că tinerele, care acum au proprii copii, au furnizat poliției informații despre locul în care se află individul. 

Totul a început în copilărie, când Liuba avea între 9 și 10 ani. Inițial, tatăl ei biologic o îndemna pe fată să-i facă masaj. Venea la ea aproape dezgolit, îi arăta filme pornografice, se masturba și se filma. Printr-o experiență asemănătoare a trecut și sora ei mai mare. În cazul acesteia, s-a ajuns la viol. Ulterior, din cauza traumelor, tânăra a avut și tentative de a-și lua viața.

„Îmi aduc aminte ziua când s-a întâmplat pentru prima dată să pună mâna pe mine. Aveam 11 ani, țin minte și cu ce eram îmbrăcată. Eram într-un tricou violet și cu o fustiță. M-am dus în spatele casei să duc gunoiul. El era acolo și fuma. Atunci țin minte că m-a oprit, a început să pună mâna pe mine, mi-a atins sânii, și să-mi spună că „eu vreau să văd cum te dezvolți și că așa fac toți tații cu fetele lor, asta e ceva normal, eu doar îmi fac griji pentru tine… Maxim ce s-a întâmplat cu mine, a fost să mă impună să-i ating zonele intime și să-l masturbez. Atât. Nu s-a ajuns mai departe deoarece i-am spus mai devreme mamei”, spune Liuba.

Aceste scene deveneau foarte frecvente, mai spune protagonista. Totul a durat până la vârsta de 14 ani, când i-a povestit prietenului și mamei ei despre ce îi făcea tatăl ei.

Mama ei, care întreținea gospodăria, pleca periodic peste hotare. Revenită acasă, femeia și-a luat fiicele și s-au mutat la Chișinău. Inițial, familia ținea legătura cu tatăl. Întrucât cele două tinere abuzate au o soră mai mică, iar bărbatul devenise insistent în a petrece timpul cu fetița, acestea au decis să își facă dreptate. La scurt timp după ce au devenit majore, ele au mers la poliție. Și de atunci au început proceduri de judecăți, a trecut prin consiliere psihologică.

În 2021 a fost pronunțată sentința de închisoare pe viață, însă Gheorghe Tcaci a fugit. Ulterior, Curtea de Apel la condamnat la 25 de ani de închisoare. Protagonista spune că acesta se află în Republica Moldova și își continuă afacerea, iar oamenii legii nu întreprind nimic pentru a-l impune să își ispășească pedeapsa. Femeia, care acum are 22 de ani, a decis să mediatizeze cazul, pentru că autoritățile nu reacționează.

Două surori abuzate sexual de propriul tată au rupt tăcerea. Bărbatul a fost condamnat, dar se plimbă în libertate (VIDEO)

Două surori abuzate sexual de propriul tată au rupt tăcerea. Bărbatul a fost condamnat, dar se plimbă în libertate (VIDEO)

Istoria până la final o puteți asculta în video de mai jos.

A

Abuzul sexual asupra copiilor este una dintre cele mai răspândite forme de violență asupra minorilor în Republica Moldova. Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul General al Poliției (IGP) pentru anul trecut, aproape 400 de copii au fost supuși uneia dintre cele cinci forme de violență sexuală prevăzute de Codul Penal. În primele șase luni ale anului curent, la Centrul de Asistență și Reabilitare Psihosocială a Copilului și Familiei „Amicul” din municipiul Chișinău au fost asistați deja 20 de fetițe și băieței abuzați sexual.

IMPORTANT!

Orice persoană care cunoaște sau bănuiește că un copil a fost sau este victima unui abuz sexual este îndemnată să apeleze imediat numărul de urgență 112 sau Telefonul Copilului – 116 111, a transmis Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC).

Copiii care au suferit abuzuri pot solicita ajutor de la:
– Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii
– Centrul de Asistență și Reabilitare Psihosocială a Copilului și Familiei „Amicul” din Chișinău
– Centrul de Asistență Integrată pentru Copii Victime/Martori ai Infracțiunilor – Barnahus, din Bălți.

Contacte:
Telefon: (+373) 78 000 480, (+373) 22 758 806
Email: [email protected], [email protected]
Site-ul CNPAC pentru a raporta cazurile de abuz
Site-ul Serviciul de asistență integrată a copiilor victime/martori ai infracțiunilor – de tip Barnahus
din mun. Bălți

Alte informații utile găsiți în broșura realizată de Centrul Național de Prevenire a Abuzului

față de Copii (CNPAC), pe care o puteți citi accesând acest link.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: