Drapele LGBT+ în curtea unui liceu din Chișinău? Explicația directorului, după valul de critici (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Drapele LGBT+ în curtea unui liceu din Chișinău? Explicația directorului, după valul de critici (VIDEO)

Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video în care elevi ai claselor primare de la Liceul „Prometeu-Protalent” din Chișinău flutură steaguri de tip curcubeu în curtea instituției de învățământ. Mass-media și politicienii pro-Kremlin au declarat că acelea ar fi drapele ale comunității LGBT+. Directorul liceului vizat, Aurelian Silvestru, a explicat că drapelele din imagini reprezintă drapelele păcii. Potrivit lui, totul a avut loc în cadrul unui eveniment dedicat Zilei internaționale a păcii. 

Pe 20 septembrie, în mediul online a apărut un scurt videoclip filmat în curtea Liceului „Prometeu-Protalent”, în care elevii claselor primare flutură steaguri de tip curcubeu.

Imaginile au fost intens distribuite și discutate, în special de politicieni și instituții mass-media pro-Kremlin din țara noastră, care au declarat că acelea ar fi drapele LGBT+, criticând totodată situația. Iar asta deși în imaginile video se observă că ordinea culorilor de pe steaguri nu corespunde cu cea specifică drapelului LGBT+, în plus pe ele este imprimat cuvântul „Peace” (în trad.: „Pace”) și simbolul păcii, în alb.

Ulterior, directorul Liceului „Prometeu Protalent”, Aurelian Silvestru, a venit cu un comentariu referitor la videoclip.

În fiecare an, la 21 septembrie, se sărbătorește Ziua mondială a Păcii. O facem și noi, împreună cu elevii Liceului „Prometeu – Protalent”. Ține de educație, de morală, de începuturile Creștinismului: „Pace vouă!” era salutul obișnuit al lui Iisus Hristos”, a scris acesta pe Facebook.

Aurelian Silvestru a publicat și un videoclip în care elevii din clasele primare cântă și se roagă pentru pace în fața bisericii din curtea liceului, fluturând simbolurile păcii. De asemenea, a postat o captură de ecran de pe Wikipedia, în care apare drapelul de pace internațional – un steag de tip curcubeu cu cele șapte culori ale spectrului luminii vizibile, dispuse orizontal, pe care se găsește cuvântul „PACE” scris cu majuscule, în alb, în limba italiană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: