„Drumurile din întreaga țară sunt acoperite cu zăpadă, pe alocuri s-a format ghețuș”. Poliția atenționează
Full Article 2 minutes read

„Drumurile din întreaga țară sunt acoperite cu zăpadă, pe alocuri s-a format ghețuș”. Poliția atenționează

Reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP declară că drumurile din Republica Moldova sunt acoperite cu zăpadă, totodată pe alocuri s-a format ghețuș. Astfel, polițiștii îndeamnă șoferii și pietonii să fie prudenți. 

„Drumurile din întreaga țară sunt acoperite cu zăpadă, pe alocuri s-a format ghețuș. Dacă sunteți la volan, conduceți prudent, adaptați viteza de deplasare la condițiile de drum, nu efectuați manevre riscante, respectați distanța între vehicule și manifestați respect reciproc. În cazul când vă deplasați în calitate de pieton, la fel fiți atenți: circulați doar pe trotuar; traversați drumul doar în locurile permise, la trecerile de pietoni sau unde este semafor; înainte de a traversa strada, asigurați-vă temeinic, că ați fost observat de conducătorul auto, pentru a putea traversa în siguranță”, se arată în mesajul polițiștilor.

Potrivit informațiilor prezentate de Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), pe parcursul nopții de 24 ianuarie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA „Drumuri”: în zonele de Nord, Centru și Sud s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a ghețușului.

În procesul tehnologic au fost antrenate:

✓ utilaje speciale – 105 (unități);

✓ material antiderapant – 1803,7 (tone);

✓ muncitori rutieri – 230 (persoane).

Reprezentanții ASD declară că în prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: