Duma de Stat a aprobat candidatura lui Mihail Mișustin la funcția de premier. Ce urmează
Full Article 1 minutes read

Duma de Stat a aprobat candidatura lui Mihail Mișustin la funcția de premier. Ce urmează

Duma de Stat a Federației Ruse a aprobat demersul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care l-a desemnat pe Mihail Mișustin la funcția de prim-ministru, scrie RBC, astăzi 16 ianuarie. 

Candidatura lui Mișustin a fost susținută de 383 de deputați. Împotrivă nu a votat niciunul, iar 41 s-au abținut. Potrivit procedurii, Mișustin urmează să fie învestit prin decretul președintelui Vladimir Putin.

Precizăm că Mihail Mișustin este doctor în științe economie. În perioada 1992-1996 a lucrat în cadrul Clubului Internațional de Calculatoare, una dintre cele mai mari expoziții de calculatoare din Rusia. Din 1998 a ocupat diferite funcții în organele statului. De asemenea, Mișustin a condus Agenția Federală a Cadastrelor Imobiliare și Agenția Federală pentru Gestionarea Zonelor Economice Speciale. În 2008, a devenit președinte al grupului de companii UFG. Din aprilie 2010, a condus Serviciul Fiscal Federal.

Amintim că ieri, 15 ianuarie, guvernul Rusiei a demisionat în componență deplină. Anunțul a fost făcut de către premierul Dmitri Medvedev, la scurt timp după discursul anual al președintelui Vladimir Putin privind Starea Naţiunii, în cadrul căruia liderul de la Kremlin a propus organizarea unui referendum privind revizuirea Constituției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: