Dumitru Alaiba: „Salariul de deputat este cel mai mic pe care l-am avut în viața mea”
Full Article 2 minutes read

Dumitru Alaiba: „Salariul de deputat este cel mai mic pe care l-am avut în viața mea”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba spune că salariul de deputat este cel mai „mic pe care l-a avut în viața sa”, fără a oferi suma exactă. Într-o postare pe Facebook, deputatul a precizat că încă nu a primit salariul pentru luna ianuarie, respectiv, nu cunoaște cu cât i-a fost majorat.

„Orice salariu, mare sau mic, trebuie meritat. Atâta timp cât voi fi plătit din banul contribuabilului, voi depune tot efortul ca să arăt cum merit acest salariu. Așa cum mă va duce capul. Dar cu siguranță nu sunt în parlament pentru salariu. Sunt aici ca să las ceva după mine”, a scris Alaiba.

Asta deși, în aceiași postare declară că salariile demnitarilor nu trebuie să fie secret de stat. În opinia acestuia, trebuie să existe o pagină web simplă unde să fie publicat salariul unui ministru, deputat sau șef de agenție.

„Fix ca în Estonia. Vorbim despre banul cetățeanului. Când cheltui banul omului, minimul pe care l-ai putea oferi în schimb este transparența deplină. Am un proiect de lege încă din legislatura precedentă pe care sper să-l promovăm cât mai rapid. Aștept avizul de la Ministerul Finanțelor”, a precizat Alaiba.

Conform Bugetului de Stat pentru anul 2022, salariile deputaților ar urma să fie majorate cu aproape 1400 de lei și vor ajunge, în medie, la 19 mii 500 de lei.

.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: