După avertizarea lui Nemerenco, un medic din Soroca a mers acasă la pacientă și i-a returnat banii: „Știu foarte bine de la cine și cum iau”
Full Article 2 minutes read

După avertizarea lui Nemerenco, un medic din Soroca a mers acasă la pacientă și i-a returnat banii: „Știu foarte bine de la cine și cum iau”

Medicul din Soroca, care a cerut în mod neoficial 90 de lei pentru consultație de la mama unei fetițe cu dizabilități grave, i-a returnat acesteia banii. Informația a fost făcută publică de către ministrul Sănătății Ala Nemerenco. Anterior, ministrul a scris că va găsi medicul respectiv.

Mulțumesc medicului din SR Soroca care s-a autosesizat și s-a deplasat în sat la o distanță bunișoară, a returnat banii și și-a adus scuze. Desigur, nu îmi creez iluzii că a fost foarte fericită și nu e supărată foc pe mine. Dar o să supraviețuiesc. Cei care iau cu miile de euro, va trebui să ne anuntați să vă oferim gardă de corp de la CNA în procesul de returnare”, a menționat Ala Nemerenco.

Ministra a remarcat că medicul respectiv s-a autosesizat, deși ea nu a dezvăluit despre cine era vorba.

„Nici nu mi-am dat seama că în discuția cu spitalul nu am spus numele și localitatea pacientei. Dar medicul a știut despre cine e vorba. Seara am verificat cu pacienta, da, a returnat banii. Deci știu foarte bine de la cine și cum iau. Contabilizează. Va veni și însănătoșirea. Ca în orice boală, cu răbdare, unde tratăm, unde tăiem, si ca rezultat, vindecăm”, a adăugat Nemerenco.

Anterior, ministrul Sănătății a scris pe Facebook că un medic din Soroca a cerut o plată de 90 de lei de la mama unei fete cu necesități speciale, țintuită la pat. Asta cu toate că femeia are venituri de doar circa 2000 lei pe lună.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: