Mama unei fetițe cu dizabilități grave, pusă de un medic să plătească neoficial consultația. Nemerenco: o să îl găsesc
Full Article 2 minutes read

Mama unei fetițe cu dizabilități grave, pusă de un medic să plătească neoficial consultația. Nemerenco: o să îl găsesc

Mama unui copil cu necesități speciale din Soroca ar fi achitat o plată neoficială unui medic din raion. Cel din urmă i-ar fi luat 90 de lei pentru o consultație. „Neoficial”, precizează ministra Sănătății Ala Nemerenco. Oficialul de la sănătate spune că va găsi medicul și îi va cere: „Să-i ducă banii acasă. Fiindcă mama și fiica nu au de pâine”. 

Ala Nemerenco spune că la ea apelat mama fetei. „Mămica unui copil cu dizablitate foarte gravă, țintuit la pat și cărucior, pe care nu l-a abandonat și îl îngrijește 18 ani cu multă dragoste și dăruire. Vă închipuiți o mamă care supraviețuiește din pensia modestă a fiicei și o bucățică doar de salariu de asistent personal, încropind venituri undeva vreo 2 mii pe lună”, scrie Nemerenco, pe Facebook.

Ministra spune că medicul din raion i-a cerut o plată neoficială pentru consultație.

„Și iată, când a ajuns să meargă la specialist în raion (Soroca) pentru o consultație, plătind din puținul care îl are 600 lei pentru taxi tur-retur, medicul i-a luat și 90 lei pentru consultație. Neoficial. În birou. Cunosc numele acestui medic. O să-l găsesc mâine. Să-i ducă banii acasă”, menționa Nemerenco, în seara zilei de 11 decembrie.

Fiindcă mama și fiica nu au de pâine, ministra spune că i-a transferat „pe card ceva căci mi se rupe inima”. „Da vouă dragilor, nu?! Inimile voastre sunt la locul lor?”, a conchis Nemerenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: