După ce a demisionat din Platforma DA, Năstase a anunțat că îl acționează în judecată pe Plîngău
Full Article 2 minutes read

După ce a demisionat din Platforma DA, Năstase a anunțat că îl acționează în judecată pe Plîngău

Urmare a anunțului că reprezentanții Platformei DA din CMC își înaintează demisia din partid, Andrei Năstase a declarat că va demara și procedurile juridice pentru acționarea președintelui Dinu Plîngău în judecată. 

„Vom demara procedurile juridice necesare acționării în judecată a președintelui Partidului Platforma DA, nu pentru încălcarea statutului, pentru recidivă în comunicarea sa publică prin care sugerează că consilierii municipali sunt corupți, că nu muncesc în beneficiul chișinăuienilor și că ar fi în slujba unor grupuri de interese”, a comunicat Năstase, pe 22 decembrie.

El a mai spus că va cere instanței plata unor daune morale: „Acestea vor fi donate unor grădinițe și creșe din suburbiile Chișinăului”.

„Din acest moment, oricine va mai emite acuzații mincinoase și insinuante la adresa acestor domni și doamne cu privire la integritatea noastră va fi citat în instanțele de judecată”, a adăugat Năstase.

NM a solicitat o reacție de la președintele Platformei Dinu Plîngău. Deocamdată nu am primit un răspuns.

***

Amintim că fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr, consilierul municipal Andrei Năstase a declarat pe 22 decembrie că reprezentanții Platformei în CMC au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. El a declarat că cei care au contestat votul Platformei sunt trei oameni – „Plîngău, Spînu, Chironda”. Prin urmare, Năstase a solicitat Procuraturii să intervină. Totodată, el a anunțat că consilierii Platformei DA își înaintează demisia din partid.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: