Năstase: Anunțăm că fiecare dintre noi ne înaintăm demisiile din Platforma DA
Full Article 3 minutes read

Năstase: Anunțăm că fiecare dintre noi ne înaintăm demisiile din Platforma DA

Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), consilierul municipal Andrei Năstase a declarat pe 22 decembrie că reprezentanții Platformei în CMC au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. El a declarat că cei care au contestat votul Platformei sunt trei oameni – „Plîngău, Spînu, Chironda”. Prin urmare, Năstase a solicitat Procuraturii să intervină. Totodată, el a anunțat că consilierii Platformei DA își înaintează demisia. 

În cadrul unor declarații de presă, susținute de la tribuna Consiliului Municipal Chișinău, Năstase a spus că a revenit în țară pentru a vorbi la subiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ). „A trebuit să îmi întrerup o vizită în străinătate”, a precizat el, adăugând că „în spațiul public sunt lansate artificial niște teme de anticorupție false”.

„PUZ este o temă la fel de falsă cum a fost cazul UNIC”, a adăugat Năstase.

„Din nou se pun etichete. (…) Sunt 32 de semnături asumate de niște experți. Ne bazăm pe niște oameni, experți. Cine au fost cei care au contestat aceste lucruri? Trei oameni – Plîngău, Spînu, Chironda”, a comunicat Năstase, menționând că „nimeni nu poate să scoată o sentință decât instanța de judecată”.

Semnatarii s-au bazat pe expertiză, a menționat Năstase. „Cum să nu votezi un proiect de dezvoltare a orașului la care au lucrat atâția oameni doar pentru că nu vrea Spînu, Plîngău și Chironda. Noi înțelegem foarte bine că miza este Primăria”, a comunicat Năstase.

Cu referire la Dinu Plîngău, președintele Platformei, Năstase a spus: „Tânărul nostru coleg Plîngău și o parte din anturajul său nu sunt decât victimele PAS-ului, Spînu și a grupului de interes de la Guvern. (…) Am fost loviți a doua oară de acest președinte de partid. Ratingul este singurul interes pe care îl are”.

Prin urmare, Năstase a invitat reprezentanții Procuraturii la Primăria Chișinău și la Guvern – „să verifice cât abuz de serviciu este”.

„Anunțăm că fiecare dintre noi, ne înaintăm demisiile din Platforma DA. Totodată, vom demara procedurile juridice necesare acționării în judecată a președintelui Platformei DA”, a adăugat Năstase.

***

Amintim că zilele trecute secretarul Platformei DA Liviu Vovc a dat citire unei declarații prin care formațiunea se disociază de consilierii municipali care au votat alături de socialiști în favoarea PUZ-urilor declarate ilegal de guvern. Vovc a precizat că doar doi dintre consilierii aleși pe lista Platformei DA „se conduc în continuare de valorile partidului, nu votează proiecte dubioase și construcții supraetajate în Chișinău” – Cristina Jitari și Aliona Doroș.

Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC. Decizia a fost anunțată, pe 20 decembrie, de către președintele formațiunii, Dinu Plîngău.

S-a întâmplat după ce consilierii municipali vizați au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Printre cei excluși din Platforma DA se numără și fondatorul formațiunii, consilierul municipal Andrei Năstase. Acesta nu a participat la ședințele CMC din 20 și 21 decembrie și nu a comentat deocamdată anunțul președintelui partidului, Dinu Plîngău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: