După Franța, și Germania anunță că va prelua din Republica Moldova 2500 de refugiați ucraineni
Full Article 2 minutes read

După Franța, și Germania anunță că va prelua din Republica Moldova 2500 de refugiați ucraineni

Germania va acorda Republicii Moldova un ajutor imediat în valoare de 3 milioane de euro și va prelua din țara noastră 2500 de refugiați. Anunțul a fost făcut de ministra Afacerilor Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, aflată într-o vizită la Chișinău.

„Efectele războiului vin și în Republica Moldova. Ieri am spus că preluăm 2500 de refugiați din Moldova la noi. Știu că nu este suficient, dar trebuie să ne răsuflecăm mâinile și să lucrăm împreună. Moldova poate să se bazeze pe ajutorul nostru economic și umanitar, ținând cont de cei 30 de ani de relații diplomatice. Germania a preluat peste 110 mii de refugiați. Noi am luat o responsabilitate mai mică pentru că nu suntem la graniță. Republica Moldova are un rol important în acest sens și poartă cea mai mare povară în aceste zile. Vorbim despre 300 mii de refugiați care au venit în Moldova și 100 mii care au rămas. Acest război pune Moldova în fața în unei mari provocări. Trebuie să ne pregătim să facem față. Am discutat și despre infrastructură, sectorul energetic și Germania va susține Moldova în acest sens”, a spus oficialul german.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat că războiul din Ucraina a „lovit dur” în economia Moldovei, iar populația țării a crescut cu 4 % în doar două săptămâni, în urma valului de refugiați.

Amintim că și Franța va primi 2.500 de refugiați ucraineni din Moldova. Acest lucru a fost anunțat în seara zilei de 11 martie de către ministrul francez de interne Gerald Dermanin.

De precizat că, ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, întreprinde astăzi, o vizită în Republica Moldova. Potrivit MAEIE, programul vizitei șefei diplomației germane include întrevederi cu omologul moldovean Nicu Popescu, președinta Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița. De asemenea, miniștrii de externe Nicu Popescu și Annalena Baerbock vor vizita Centrul de triere pentru refugiați de la Moldexpo.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: