După luni de negocieri, Germanie va trimite tancuri Leopard în Ucraina
Full Article 2 minutes read

După luni de negocieri, Germanie va trimite tancuri Leopard în Ucraina

După mai multe luni de negocieri, cancelarul german Olaf Scholz a decis să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina și să permită altor țări precum Polonia să facă acest lucru, în timp ce SUA ar putea furniza tancuri Abrams, relatează BBC.

Un purtător de cuvânt al guvernului a refuzat să comenteze. Ministerul Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Decizia se referă la cel puțin un lot de tancuri Leopard 2 A6 care vor fi furnizate din stocurile Bundeswehr, a spus Spiegel. Alți aliați, de exemplu din Scandinavia, intenționează să fie alături de Germania în aprovizionarea cu tancurile Leopard către Kiev, a informat revista.

Decizia oficială ar putea fi anunțată pe 25 ianuarie.

Amintim că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, le-a cerut liderilor, care participă în Riga la summitul „Forţa expediţionară comună” (JEF), ajutor militar pentru a învinge Rusia. Liderul de la Kiev a solicitat în special sisteme antiaeriene, tancuri, artilerie şi muniţii, afirmând în acelaşi timp că ultimul atac al Rusiei asupra infrastructurilor energetice ucrainene a fost efectuat cu un nou lot de drone iraniene Shahed.

Pe 20 ianuarie secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a reiterat poziția Germaniei potrivit căreia nu s-a luat nicio decizie privind trimiterea tancurilor Leopard în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: