Șeful Pentagonului: Germania „nu a luat o decizie” privind trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina
Full Article 2 minutes read

Șeful Pentagonului: Germania „nu a luat o decizie” privind trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a reiterat poziția Germaniei potrivit căreia nu s-a luat nicio decizie privind trimiterea tancurilor Leopard în Ucraina, relatează G4media.

„Poate că l-ați auzit pe ministrul german al apărării spunând mai devreme că nu au luat o decizie privind furnizarea de tancuri Leopard. Suntem cu adevărat concentrați pe – este să ne asigurăm că Ucraina are capacitatea de care are nevoie pentru a avea succes în acest moment. Așa că avem o fereastră de oportunitate aici, de acum până în primăvară … oricând își vor începe operațiunea, contraofensiva. Și asta nu este o perioadă lungă de timp. Trebuie să adunăm capacitățile potrivite”, a declarat el ca răspuns la întrebarea unui reporter.

Austin a revenit la declarațiile sale despre aliații occidentali care trimit arme de apărare în Ucraina, precum și la planurile Marii Britanii de a furniza tancuri de luptă.

„Polonia, de exemplu, continuă să ofere tancuri și va oferi tancuri, iar alte țări vor oferi și ele o anumită capacitate de tancuri. Nu am niciun anunț de făcut cu privire la [tancurile M1 Abrams], iar pe ministrul german al apărării l-ați auzit spunând că nu au luat o decizie cu privire la Leopard”, a declarat el.

Amintim că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, le-a cerut liderilor, care participă în Riga la summitul „Forţa expediţionară comună” (JEF), ajutor militar pentru a învinge Rusia. Liderul de la Kiev a solicitat în special sisteme antiaeriene, tancuri, artilerie şi muniţii, afirmând în acelaşi timp că ultimul atac al Rusiei asupra infrastructurilor energetice ucrainene a fost efectuat cu un nou lot de drone iraniene Shahed.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: