După zece ani la NATO, Stoltenberg va prelua conducerea Conferinței de Securitate de la München
Full Article 2 minutes read

După zece ani la NATO, Stoltenberg va prelua conducerea Conferinței de Securitate de la München

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va deveni noul președinte al Conferinței de Securitate de la München, potrivit mai multor surse consultate de dpa și relatărilor din Politico și Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). Până acum, nu există o confirmare oficială. Un purtător de cuvânt al Conferinței de Securitate de la München a declarat pentru dpa că nu comentează astfel de informații. Nici NATO nu a oferit vreo declarație.

Stoltenberg este așteptat să preia președinția Conferinței internaționale de securitate de la München după reuniunea din februarie 2025.

Conducerea celei mai mari conferințe din lume privind politica externă și securitatea va fi asigurată de Stoltenberg, fost prim-ministru al Norvegiei, care va deveni astfel primul non-german într-o astfel de poziție. Conferința a fost înființată în 1963.

În fiecare an, în februarie, oficiali de rang înalt din domeniul politicii și apărării se reunesc în sudul Germaniei pentru a discuta probleme de securitate internațională.

Christoph Heusgen, fost ambasador al Germaniei la Națiunile Unite (2017-2021), este actualul președinte al Conferinței de Securitate de la München (MSC).

Anterior, Heusgen a fost consilier de politică externă al fostului cancelar german Angela Merkel, din 2005. Heusgen a preluat conducerea MSC de la Wolfgang Ischinger în 2022. Ischinger, fondatorul Fundației MSC în 2011, este președintele Consiliului acesteia. Potrivit RND, Ischinger l-ar fi caracterizat pe Stoltenberg drept „cea mai bună alegere” pentru noul post.

Jens Stoltenberg, secretar general al NATO din 2014, va fi succedat de fostul prim-ministru olandez Mark Rutte la 1 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: