Educația nu are vârstă: seniorii din Chișinău încep un nou capitol la Universitatea Vârstei a Treia
Full Article 2 minutes read

Educația nu are vârstă: seniorii din Chișinău încep un nou capitol la Universitatea Vârstei a Treia

Pe 2 octombrie 2024, la Universitatea de Stat din Moldova a avut loc lansarea unei noi promoții a Universității Vârstei a Treia (UV3), un proiect inovator destinat seniorilor cu vârste de peste 60 de ani. Peste 100 de participanți din Chișinău au ales să se implice în acest program care promovează educația pe tot parcursul vieții și interacțiunea socială.

Programul își propune să ofere seniorilor oportunități de a-și extinde cunoștințele în domenii precum educația juridică, abilitățile digitale, istoria secolului XX, longevitatea sănătoasă, limba engleză și comunicarea între generații.

Printre cei mai entuziasmați participanți se numără Filimon Nastas, de 84 de ani, care s-a înscris la cursul de „Dezvoltare a abilităților digitale” pentru a se familiariza cu noile tehnologii, și Nina Tihon, de 81 de ani, pasionată de istorie, care a ales cursul de „Istoria contemporană”. Ecaterina Belostecinic, de 72 de ani, și-a exprimat dorința de a rămâne activă intelectual, înscriindu-se la patru cursuri, printre care și cel de limba engleză.

Acest proiect face parte din Programul Național pentru îmbătrânire activă și sănătoasă 2023-2027, oferind seniorilor nu doar o modalitate de a-și dezvolta abilitățile, ci și o șansă de socializare și implicare activă în viața comunității.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: