„Ei să aibă grijă de țară”. Ceban reacționează la apelul lui Spînu: De Ziua Vinului au chefuit pe banii noștri, tot cu aceleași luminițe
Full Article 3 minutes read

„Ei să aibă grijă de țară”. Ceban reacționează la apelul lui Spînu: De Ziua Vinului au chefuit pe banii noștri, tot cu aceleași luminițe

Primarul capitalei Ion Ceban i-a răspuns ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, după ce cel din urmă s-a arătat nemulțumit că orașul a fost împodobit cu luminițe în contextul în care Moldova se confruntă cu o criză energetică, iar cetățenii au fost rugați să economisească energia electrică.  

„Am văzut că ne mai critică unii că aprindem luminițele de sărbători. (…) Bunicile mele până în ziua de astăzi îmbrăcau și îmbracă cele mai frumoase haine de sărbători, pregăteau și pregătesc cele mai alese bucate și în timpurile grele tot așa a fost. Cât de greu nu a fost, oamenii noștri întotdeauna au îmbrăcat hainele de sărbătoare, s-au pregătit de sărbători și noi chișinăuieni tot ne-am pregătit de sărbători”, a spus Ceban, pe 14 octombrie.

Edilul a ținut să adauge că „cei care au chefuit acum două săptămâni în urmă la Ziua Vinului, tot pe banii chișinăuienilor au chefuit”.

„Să nu ne dea pe noi la brazdă atunci când sărbătorim ceva. Că au băut și au mâncat și ei aici în PMAN, de Ziua Vinului, tot de banii noștri. Criza energetică trebuie să o gestioneze frații aceștia de sus, noi ne descurcăm fără ajutorul lor. Ei sunt foarte ipocriți, oamenii au chefuit acum două săptămâni pe banii noștri, tot cu aceleași luminițe. Noi am plătit lumina, noi am salubrizat, noi am făcut tot”, a adăugat Ceban.

„Haideți ei să aibă grijă de țară, ca prețurile la gaz să fie mici, ca prețurile la energie să fie mici, ca oamenii să primească pensiile și salariile, iar noi ne vom îngriji de Chișinău, așa cum am făcut-o în ultimii trei ani de zile. Vor ei sau nu vor, ne ajută sau ne încurcă, ne vom descurca”, a conchis edilul.

Menționăm că ieri, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu l-a rugat pe Ion Ceban să economisească energia electrică. În acest sens, Spînu a publicat o fotografie cu Arcul de Triumf, care este împodobit cu luminițe.

„Vă rog ca, măcar în aceste zile, în care toți cetățenii economisesc energia electrică cu responsabilitate, să aveți grijă ca în Chișinău să nu fie risipă de energie electrică și bani. În această perioadă în care bombele rusești distrug sistemul energetic ucrainean de la care ne alimentăm și noi, este important să acționăm în interesul tuturor moldovenilor și să lăsăm mândria politică la o parte”, a declarat Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: